Spor
  • 26.11.2020 10:27

Arjantin yasta!.. Maradona'ya böyle ağladılar

Arjantin Maradona'ya ağlıyor! Dünyanın konuştuğu fotoğraflar...

Diego Armando Maradona'nın ölüm haberi dünyada şok etkisi yaratırken Arjantin'de insanlar sokaklara döküldü.Ajanslardan bu sabaha karşı gelen fotoğraflar ise bir hayli etkileyiciydi.

KIRILAMAYAN REKOR

Arjantin'in dünya futboluna sunduğu en önemli isimlerin başında gelen Diego Armando Maradona, geçirdiği kalp krizinin ardından hayatını kaybetti. 30 Ekim 1960'da Buenos Aires'te doğan Arjantinli efsane Diego Armando, 60 yaşında hayata gözlerini yumdu.


'TANRI'NIN ELİ' EFSANESİ

Maradona sonradan katıldığı programda elle attığı gol için "Tanrı'nın eli" diyen yıldız oyuncu, birkaç gün önce verdiği röportajda, "60. yaş günümde sağ elimle İngiltere'ye gol atmak istiyorum" açıklamasında bulundu.

Maradona kariyerinde 2 Serie, 1 Dünya Kupası, 1 İtalya Kupası, 1 İtalya Süper Kupası, 1 UEFA Süper Kupası, 1 Arjantin şampiyonluğu, 1 İspanya Kral Kupası, 1 İspanya süper ve 1 İspanya Lig Kupası şampiyonluğu yaşadı.

KIRILAMAYAN REKOR

1986 Dünya Kupası'nda 5 gol, 5 asistle 10 gole doğrudan katkı sağlayan Diego Maradona'dan bu yana hiçbir oyuncu bir turnuvada bu sayıya ulaşamadı. Çeyrek finalde İngiltere ile karşılaşan Arjantin'de Maradona, maça damga vuran ve yıllar sonra da hatırlanan harekete imza attı.

 
KOKAİN EN İYİ DOSTU OLDU
 

KOKAİN EN İYİ DOSTU OLDU

Napoli kariyeri Maradona için son derece parlak olmasına rağmen ışıklar ardında bambaşka bir hayatı vardı. Kalabalık ve gürültülü özel hayatıyla sürekli gündeme gelirken bir yandan da kokain en iyi dostu haline geldi.

DOPİNG KARİYERİNİN SONU OLDU

DOPİNG KARİYERİNİN SONU OLDU

1994 Dünya Kupası’nda doping kullandığı ortaya çıkınca 18 ay men edildi. Yasağı bitince Boca Juniors’a döndü ama kokainle geçen aylar sonrası futbol artık ona veda etmişti.

ARJANTİN YASTA

ARJANTİN YASTA

Maradona'nın ölüm haberi Arjantin'i adeta yasa boğdu.

SOKAKLARA TAŞTILAR

SOKAKLARA TAŞTILAR

Maradona'nın hayatını kaybettiği evin çevresi, yıldızının parladığı Boca Juniors futbol takımının La Bombonera stadyumu Maradona için sloganlar atan insanlarla doldu taştı.

TEŞEKKÜRLER DİEGO

TEŞEKKÜRLER DİEGO

Trafik uyarı ışıklarında 'Teşekkürler Diego' yazısı yer aldı.

Devlet Başkanı Alberto Fernandez, Maradona'nın naaşının Devlet Başkanlığı Binası Casa Rosada'ya getirilerek cenaze merasiminin burada yapılacağını açıkladı

KAMYONDA MARADONA KÜPÜRLERİ

KAMYONDA MARADONA KÜPÜRLERİ

Bir kamyonun arka bölümünden yansıyan bu fotoğraflar ise en çok paylaşılan karelerden biri oldu.

MARADONANIN UNUTLMAZ SÖZLERİ

NAAŞI SARAYDA OLACAK

Arjantin hükümeti, futbolcunun anısını onurlandırmak için üç günlük ulusal yas ilan etti. Ayrıca Maradona’nın naaşı 3 gün boyunca başkanlık sarayında bulunacak.

 


 

Güncellenme Tarihi : 26.11.2020 10:31

İLGİLİ HABERLER