Gündem
  • 13.2.2010 11:05

AŞIRI YAĞIŞTAN YOLLAR TRAFİĞE KAPANDI

BERGAMA - Aşırı yağış nedeniyle İzmir-Çanakkale kara yolu Küçükkaya mevkiinde trafiğe kapandı.
Karadere Çayının taşması sonucu Karadere Köprüsü su altında kaldı. Yolun iki yönlü trafiğe kapandığı, bölgede temizleme çalışmalarının devam ettiği bildirildi.
Bölgede bulunan bir depoda ve bir kaç evde de maddi hasar meydana geldiği öğrenildi.
Öte yandan, su baskını sırasında Bergama'dan İzmir istikametine giden Velittin Durak idaresindeki 35 S 77029 plakalı minibüs, suya kapılarak yolun dışına çıktı. Bölgede bulunan itfaiye ekiplerinin yardımıyla minibüsteki 25 kişi tahliye edilirken, yolcuların ve minibüs sürücüsünün sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

-EDİRNE-KIRKLARELİ YOLU DA KAPANDI-

Edirne'de dün gece başlayan ve aralıklarla devam eden sağanak nedeniyle Oğulpaşa Deresi'nin taşması sonucu Edirne-Kırklareli arasındaki D-20 kara yolu ulaşıma kapandı.
Edirne Meteoroloji Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, son bir haftada metrekareye 76.4, son 24 saatte ise metrekareye 20 kilogram yağış düştü.
Aşırı yağışlar nedeniyle Edirne-Kırklareli arasındaki D-20 kara yolu üzerindeki Oğulpaşa Deresi'nin, Umutdere mevkisinde taşması sonucu kara yolu sabah saatlerinde ulaşıma kapandı. Ulaşım, Hasköy üzerinden D-100, TEM Otoyolu ile Sazlıdere köyünden sağlanıyor.

-TUNCA NEHRİ-

Bu arada, Edirne merkeze bağlı Değirmenyeni köyünde, dün geceden bu yana Tunca Nehri'nin yaz seddelerini aşarak yerleşim yerindeki ev ve ahırların su altında kalması üzerine başlatılan su tahliye çalışmaları devam ediyor.
Köyde taşkın altında kalan yerleşim yerinde 8 kamyon ve 4 kepçeyle çalışmalara devam edilirken, Tunca Nehri'nin debisinin yükselmeye devam etmesi nedeniyle taşkından etkilenen ev sayısının 8'e çıktığı ifade edildi.
Değirmenyeni köyünde su altında kalan evlerde su tahliye çalışmaları su motorları yardımıyla da sürdürülürken, köyde su altında kalan kerpiç bir evde yer yer çökmeler oluşmaya başladı.
Tunca Nehri'nin tehdit ettiği Avarız köyünde ise bazı ahırları su bastı. Üreticiler, yemlerin ve samanların su altında kaldığını ve taşkın karşısında çaresiz olduklarını bildirdi.
Diğer taraftan Süloğlu ilçesine bağlı Büyükgerdelli köyü içinden geçen derenin taşması sunucu da 1 ahır ile 4 evin bahçesini su bastı.

-NEHİR DEBİLERİ-

Devlet Su İşleri 11. Bölge Müdürlüğünün verilerine göre, Tunca Nehri'nin Suakacağı debisi 197 metreküp/saniyeden 196 metreküp/saniyeye düşerken, Meriç Nehri'nin İpsala'daki debisi ise 1364 metreküp/saniyeden 2457 metreküp/saniyeye yükseldi.
Arda Nehri'nin Ivoylovgrad'daki debisi 176 metreküp/saniyeden 299 metreküp/saniyeye, Ergene Nehri'nin Yenicegörece'deki debisi ise 771 metreküp/saniyeden 1090 metreküp/saniyeye çıktı.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 10:26

İLGİLİ HABERLER