Spor
  • 5.9.2013 09:49

Aslan paraya acımıyor!

Mayıs 2011’de ligi 8. bitiren Galatasaray’ın kurtarıcısı Ünal Aysal olmuştu. Başkan, Florya’nın anahtarını Fatih Terim’e teslim etmiş ve sil baştan bir takımın kurulması için start verilmişti. 2011-12 futbol döneminde 12 transfere imza atıldı, şampiyon kadroya geçen sezon da 8 takviye yapıldı. Sonuç ortadaydı: Fenerbahçe’yi geçerek elde edilen iki lig şampiyonluğu, finalde Fenerbahçe’yi yenerek kaldırılan iki TFF Süper Kupası ve Devler Ligi’nde çeyrek final.

YÖNETİM AKILLI DAVRANDI

Saha içinde kupalara ambargo koyan Galatasaray, saha dışında para basmaya başladı. Ligde 4. yıldız ve Avrupa’da yarı final parolasıyla girilen sezon öncesi rekor sayıda (45 bin) kombine satıldı, 60 milyon euro tribün geliri garantiye alındı. Yönetimin bu takımı kurması tabii ki kolay olmadı. “İyi futbolcu iyi para alır” sözünden yola çıkıldı ve sarı-kırmızılı yöneticiler başta Drogba ile Sneijder olmak üzere dünya yıldızlarının transferlerinde paraya acımadı.

40 MİLYON EUROLUK TAKIM

Piyasa değeri 150 milyon euro olarak gösterilen Galatasaray, Süper Lig’in en maliyetli takımı. Garanti ücretler göz önüne alındığında kadrodaki 26 futbolcunun sezonluk maliyeti 39 milyon 320 bin euro.

Buna Drogba-Sneijder-Selçuk-Chedjou-Bruma beşlisine ödenen imza paraları, maç başı ücretler ve primler eklendiği zaman sarı-kırmızılı kulübün futbol takımı için kasasından çıkan para 60 milyon euroya yaklaşıyor.

EN FAZLA ÜCRETİ DROGBA ALIYOR

Takımın en çok kazananı uzak ara Didier Drogba. 4 milyon euro garanti parası olan Fildişili yıldızı 3 milyon 200 bin euro ile Sneijder takip ediyor, 3. sırada 3.1 milyon euroya imza atan Melo yer alıyor. Türk futbolcular içinde 2.9 milyon euro ile Hamit Altıntop zirvede. Takımın en az kazananı ise 10 bin TL aylığı olan genç kaleci Eray İşcan.

Metecan KANBUR / AMK

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:16

İLGİLİ HABERLER