Gündem
  • 11.2.2014 16:04

Atatürk Havalimanı'na dubleks CIP salonu

Türk Hava Yolları(THY)'nın Atatürk Havalimanı dış hatlar gidiş terminalinde hizmet veren CIP (Commercial Important Person) salonu genişletilmiş ve yenilenmiş haliyle bugün yolcuların hizmetine sunuldu.

THY'nin yeni CIP salonunda mantı, gözleme, simit, yayık ayranı ve yolcuların vakit geçirmesi içinde interaktif bir simülatör içinde golf, İstanbul minyatürü altında araba yarışı ve masaj yatakları bulunuyor. Açılışta konuşan THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, “Dünyanın gözü artık en büyük transit geçiş noktası olan İstanbul'da. THY, 2013 yılında 13 milyon transit yolcu taşıdı. Transit yolcu sayımız yüzde 50'nin üzerine çıktı. 2014 yılında bu rakamı 15 milyonun üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. Transit yolcunun İstanbul' u tercih etmesinin sebebi buradan dünyanın her noktasına çok rahat şekilde geçilebilmesi. Atatürk Havalimanı bu bakımdan dünyanın örnek havalimanlarından biri haline geldi. Artan talebe paralel olarak dış hatlar CIP salonumuzu 2 bin 400 metre kare daha büyüterek 5 bin 900 metre kareye çıkardık" dedi.

TOPÇU: TÜRKİYE'NİN BÖYLE BÜYÜK PROJELERİNİN ERTELENMESİ BENCE DOĞRU DEĞİL

THY'nin artık taklit eden değil taklit edilen havayolu şirketi haline geldiğine dikkat çeken Topçu, İstanbul 4. İdare Mahkemesi'nin, 3. Havalimanı projesiyle ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) olumlu raporunun yürütmesini durdurmasına ilişkin sorulan bir soruya "Ben bu sıkıntıların kısa sürede aşılacağına inanıyorum. Bu rapor zaten inşaat çalışmalarına engel değil. Türkiye'nin böyle büyük projelerinin ertelenmesi bence doğru değil. Buraya bir an önce ihtiyacımız olduğu için en hızlı şekilde yapılması gerekir. İnanıyorum ki hükümetimiz ve devletimiz bunun için gerekenleri yapacaktır. İstanbul jeopolitik, siyasi ve ekonomik açıdan çok önemli bir kavşak. Bu kavşağın hak ettiği potansiyeli henüz tamamlayamadık. Önümüzdeki yıllarda hem THY'nin hem yabancı havayolu şirketlerin hem de özel havayolu şirketlerimiz büyümesiyle İstanbul, dünyanın en büyük 'habı' haline gelecek “ dedi.

KOTİL: 3. HAVALİMANININ OLMAMASINI HAYAL ETMEK BİLE MÜMKÜN DEĞİL

THY Genel Müdürü Temel Kotil de alınan kararla ilgili şunları söyledi: 3. Havalimanı ÇED raporunun iptalini az önce gazeteden okudum. Bu THY'nin hedeflerini inşallah etkilemez. Sonuçta bir rapordur, üzerinde yeniden çalışılarak halledilebilir. Singapur ulaştırma bakanı 3. Havalimanını çok merak ediyor. Dünyanın gözü İstanbul'un üzerinde. 3. Havalimanı, İstanbul'u dünyanın merkezi haline getirecek. Atatürk Havalimanı yolcu sayısında Avrupa'da ikinciliğe oynuyor. Bu yıl sonu itibariyle Frankfurt ve Paris'i geride bırakacak. Bu durumda 3. Havalimanının olmamasını hayal etmek bile mümkün değil. ÇED raporunun iptali geçicidir. Bunun kısa sürede aşılacağını inanıyorum. Çünkü 3. Havalimanı, Türkiye için düşündüğümüzden çok daha önemli. Tüm dünya bunun farkında.

DUBLEKS CİP SALONU GÖZ KAMAŞTIRIYOR

Geliştirdiği farklı hizmet anlayışı ile keşfetmeyi seven herkese keyifli bir seyahat deneyimi yaşatan Türk Hava Yolları, özel yolcu salonunun yeni katı ile havalimanı hizmetlerine ilâve bir zenginlik katıyor. Dünyanın en iyi 10 özel yolcu salonu listesinde yer alan “Lounge İstanbul"un, modern ve gelenekseli harmanlayan tasarımı ile ilâve yeni bölümleri sonrası zirvenin en güçlü adayı olması öngörülüyor. Yapımı 2,5 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan salona, mevcut 3 bin 500 m2'lik alana ilâve olarak 2 bin 400 m2'lik geniş bir alan kazandırıldı. Toplam bin 30 kişilik oturma kapasitesine sahip salon hem sakin vakit geçirmek hem de eğlenceli vakit geçirmek isteyenlere hitap ediyor. Salonda mevcut bulunan zengin ikram çeşitleri, özel dinlenme ve duş alanları, çocuk oyun alanı, kütüphane, bilardo salonu, mescit, telekonferans salonu ve masaj hizmetine ek olarak ilâve dinlenme ve duş alanları ve masaj yatakları eklendi.
Kare şeklindeki ilâve salonun tam ortasında yer alan, “Turkish Airlines Lounge Istanbul"un her iki katındaki aktivite ve ikram unsurlarını birbirine bağlayan helezonik merdiven, Türk Hava Yolları'nın dev küresiyle bütünleşiyor. Merdiven, dünyanın en fazla ülkesine uçan Türk Hava Yolları'nın, dünyanın farklılıklarını bir araya getirme tutkusunu simgeliyor. Yolcular, helezonik merdivenin boşluğunda konumlandırılmış ve özel dekorasyonu ile sokak görünümü kazandırılmış çay bahçesinde dinlenirken simit ve çay ikilisinin lezzetine varabilecekler.

OYUN ALANLARI

Osmanlı ve Selçuklu mimarisinin belirgin unsurları; revaklarla donatılan “Turkish Airlines Lounge Istanbul"un her bir bölümünde, misafirlerini şaşırtan ve keyiflendiren farklı aktivite ve deneyimler bulunuyor. Yolculara minyatür bir İstanbul prototipi üzerinde araba yarışı heyecanı sunan yarış pisti ve bir diğer aktivite platformu; oyun konsolları uçuş öncesi bekleme süresini değerlendirme imkânı sunuyor. Keyifli ortamında daha uzun vakit geçirebilmek adına havalimanına erken gelen yolculara ayrıcalıklı konforun kapılarını açan “Turkish Airlines Lounge İstanbul"un bir diğer sıra dışı özelliği ise son teknoloji ürünü bir golf simülatörüne sahip olması. Son yıllarda gerçekleştirdiği sponsorluk faaliyetleriyle golf sporuna destek veren Türk Hava Yolları, 'Turkish Airlines Open' turnuvasının isim sponsorluğundan aldığı ilhamla, dileyen yolcularına uçuş öncesi interaktif bir simülatör içerisinde golf heyecanı yaşatacak.
Genişletilen salonda çeşitli oyun ve canlı performansların sunumuna imkân tanıyan sahne ve gösteri alanı, misafirlerini yenilik ve farklılıklarla buluşturarak hoş sürprizler hazırlayacak.

TÜRK MİSAFİRPERVERLİĞİ

Türk ve Dünya mutfağının eşsiz lezzetlerini bir havayolu şirketinden beklenenden farklı bir anlayışla misafirlerinin beğenisine sunan Türk Hava Yolları'nın özel yolcu salonunda yer alan Viyana'nın ünlü Demel pastanesi, hazırlık sürecinde klâsik tasarımlı bakır bir davlumbaz altında renkli mini şovların sergilendiği, hem göze hem damağa hitap eden mantı ve gözleme gibi her ay farklı bir bölgenin yöresel lezzetlerinin ikram edildiği yöresel köşe, özel fırınından henüz çıkmış meşhur Türk pidesi ile böreğinin lezzetine varılabilecek ayrı bir alan ve yine salonun farklı noktalarına yerleştirilen zengin meyve, salata, meze ve kuruyemiş ikram üniteleri dünya vatandaşlarını Türk misafirperverliğiyle buluşturmaya devam edecek. Havayolu ikramına yeni bir anlayış ve lezzet getiren TURKISH DO&CO, tüm tasarım ve uygulamasını yaptığı özel yolcu salonu “Turkish Airlines İstanbul Lounge"un işletmesini de üstlenecek.
Murat ÇAKIR- Hüseyin ASLIYÜCE- Faik KAPTAN- İSTANBUL DHA

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 07:45

İLGİLİ HABERLER