Gündem
  • 29.7.2020 16:09

Atatürkçü Düşünce Derneği Müslümanların kurbanına göz koydu

Atatürkçü Düşünce Derneği 'kurbanlık' kampanyası başlattı

Atatürkçü Düşünce Derneği resmi internet sayfasında ve sosyal medyadan yapılan duyuruyla Kurban Bayramı için bağış kampanyası başlattı. Twitter'dan paylaşılan ve İzmir Marşı eşliğinde çekilen klip, Atatürk'ün görselleriyle desteklendi. Dernek, bağışta bulunmak isteyenler için banka hesap numaralarını da paylaştı.

Atatürkçü Düşünce Derneği'nin (ADD) sosyal medyada başlattığı 'kurbanlık' kampanyası hem eleştiri aldı hem alay konusu oldu. ADD tarafından hazırlanan ve kurban bağışı için yayınlanan klipte, "Çağdaş Türkiye'nin geleceği ve o geleceğin garantisi gençlerimizin eğitimi için destek olmanın tam zamanı" ifadeleri kullanıldı.

Kurban bağışı ilanından önce ve sonra yapılan duyuru ve paylaşımlar ise, Ayasofya eleştirisi, Laik Cumhuriyet için birleşelim, Hilafete geçit vermeyeceğiz başlıklarını taşıyor.

Kullanıcılar inanamadı

Yapılan kurban duyurusu binlerce kullanıcı tarafından eleştirildi. Onlardan bazıları şöyle: "Hesap hacklenmiş. Laiklik elden gidiyor. Hani kurban kesmek katliamdı", "Onlar için de kurtuluş düşman oldukları İslam'da." "Birde utanmadan gençlerin geleceği için bağış diyorsunuz. Yani kurban kesmeden bağışları iç edeceğiz diye itiraf ediyorsunuz. Resmen terbiyesizlik." "Bana yüzsüzlüğün resmini yapabilirmisin Abidin"

Güncellenme Tarihi : 29.7.2020 16:43

İLGİLİ HABERLER