Gündem
  • 26.10.2020 12:10

Ateşkesi takmayan Ermenistan az önce Ağcabedi ilçesine saldırdı

İnsani ateşkes rejimini ihlal ederek, Ermeni Silahlı Kuvvetleri 11:20 (GMT + 4) de 26 Ekim tarihinde topçu ateşine Ağcabedi ilçesine saldırdı.

Ermenistan Silahlı Kuvvetleri 27 Eylül'de Azerbaycan ordusunun ön cephedeki mevzilerine büyük kalibreli silahlar, havan topları ve toplarla büyük çaplı bir askeri saldırı başlattı. Azerbaycan tüm cepheden bir karşı saldırı ile karşılık verdi. Şu anda Azerbaycan, topraklarını Ermeni birliklerinden kurtarmaya devam ediyor.

Temmuz 2020'de Ermenistan Silahlı Kuvvetleri Azerbaycan'ın Tovuz bölgesi yönünde ateşkesi ihlal etti. Azerbaycan'ın misillemesi sonucunda muhalif güçler susturuldu. Çatışma sonraki günlerde de devam etti. Azerbaycan, Ermenistan Silahlı Kuvvetlerinin saldırılarına karşı savaşırken ölen çok sayıda askeri personeli kaybetti.

İki Güney Kafkasya ülkesi arasındaki çatışma, Ermenistan'ın Azerbaycan'a karşı toprak talebinde bulunduğu 1988'de başladı. Ardından gelen savaşın bir sonucu olarak Ermenistan Silahlı Kuvvetleri, Dağlık Karabağ bölgesi ve çevre yedi bölge dahil Azerbaycan'ın yüzde 20'sini işgal etti.

1994 ateşkes anlaşmasını barış görüşmeleri izledi. Ermenistan, silahlı kuvvetlerinin Dağlık Karabağ ve çevresindeki ilçelerden çekilmesine ilişkin dört BM Güvenlik Konseyi kararını henüz uygulamadı.

Güncellenme Tarihi : 26.10.2020 12:20

İLGİLİ HABERLER