Gündem
  • 30.6.2008 02:34

ATİNA'YA GİDEMEYEN BAYKAL DUT FESTİVALİNE GİTTİ!.

Kendilerine karşı gelişen tavırlar üzerine Atina’daki Sosyalist Enternasyonal Kongresi’ne katılmama kararı alan CHP Genel Başkanı Baykal, Ankara’nın Ayaş İlçesi’ne giderek, Dut Festivali’ne katıldı. Baykal, çarşamba günü MKY’yı toplayarak, Sosyalist Enternasyonal üyeliğini askıya alıp almamayı karara bağlayacak.
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, öncülüğünü Avrupa Birliği üyesi ülke delegelerinin yaptığı "CHP uyarılsın" ısrarından geri adım atmaması üzerine Atina’da gerçekleşecek Sosyalist Enternasyonal’in (SE) kongresine katılmama kararı aldı. Üyeliği tartışmak için MYK’yı "Sosyalist Enternasyonal" gündemiyle toplamaya karar veren Baykal, dün Ankara’nın Ayaş İlçesi’ne giderek, Dut Festivali’ne katıldı. Baykal, son dakikaya kadar SE’de başkan yardımcılığını yaptığı PASOK lideri Yorgo Papandreu’dan "Girişim engellendi" mesajı bekledi. Ancak, Papandreu ve kurmaylarının girişimi SE’nin teamülleri gereği ancak "Dilek ve temenni" seviyesinde kaldı. Papandreu, CHP’ye, "Eleştiri talepleri AB üyesi olmayan ülkelere ait parti delegasyonlarından gelmiş olsaydı, mesele daha kolay aşılırdı. Ancak, CHP’nin karşısında bir AB üye ülke sosyalistleri ve sosyal demokratları birliği var. Bu durum işimizi zorlaştırdı" mesajı iletti. PASOK kurmayları, CHP’nin Başkan yardımcılığı görevinin de sona ereceğini belirttiler.

CHP askıya alabilir
SE kaynaklarına göre, 23. Kongre’den CHP ile ilgili olarak "uyarma, ilişkilerin gözden geçirilmesi ve bu doğrultuda müzakere sürecinin başlatılması" kararının çıkması bekleniyor. Bu karar doğrultusunda, CHP’nin durumunu değerlendirecek bir kurulun oluşturulması tasarlanıyor. Ancak, CHP’nin enternasyonal toplantısına dahi katılmaması nedeniyle kurulun hangi şartlarda çalışacağı soru işaretleri yaratıyor. Baykal, CHP MYK’yı, çarşamba günü "Sosyalist Enternasyonal" gündemiyle toplayacak. SE’den CHP hakkında "CHP yönetiminin kabul etmeyeceği bir karar" çıkması halinde üyeliğin tek taraflı askıya alınması da gündeme gelecek.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 08:14

İLGİLİ HABERLER