
AVCILAR BELEDİYESİ'Nİ RÜŞVETTEN BIKAN İŞ ADAMI İHBAR ETMİŞ!
Avcılar Belediyesi’nde dün sabah 07.00’de mali polis tarafından yapılan operasyonda, 23 işyeri ve fabrikaya rüşvet karşılığı ruhsat verildiği iddiasıyla, aralarında Belediye Başkan Yardımcısı Adnan A. ile Zabıta Müdürü Erdoğan Y’nin de bulunduğu 28 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonun, ‘belediyede işini yapabilmek için rüşvet vermek zorunda kaldığını söyleyen’ bir işadamının ihbarıyla başladığı iddia edildi. Alınan bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne yapılan bir ihbarda, Avcılar Belediyesi görevlilerinin ruhsat işlemlerinde rüşvet aldıkları iddia edildi. Kendisinin de rüşvet verdiğini söyleyen ihbarcı, rüşvet aldığı kişilerin isimlerini de verdi. İhbarın ardından İstanbul Cumhuriyet Savcılığının talimatı rüşvet aldıkları iddia edilen kişilere yönelik olarak soruşturma başlatıldı.10 ay boyunca süren teknik takibin ardından, Avcılar Belediyesi’nde dün İstanbul Emniyeti Mali Şube polis ekipleri tarafından sabah erken saatlerde operasyona başlandı.
Tekin’in sağ kolu ifade verdi
Soruşturmada, CHP İstanbul eski İl Başkan Yardımcısı Mehmet Uğur Afacan’ın da ifadesine başvuruldu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’e olan yakınlığı ile bilinen Afacan’ın, Y.İ’nin belediyelerden ihale kazanabilmesi veya hak edişlerini erken alabilmesine yardım etmesi karşılığında para aldığı öne sürülmüştü. BÜNYAMİN DEMİRKAN
Benim bilgim yok, çok şaşırdım Polis belediye binasında arama ve gözaltı işlemlerini sürdürürken gelen Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci, gazetecilere kısa bir açıklama yaptı. Operasyonu basından duyduğunu söyleyen Başkan Değirmenci, “Sizin nerden bilginiz oldu.Benim bilgim yok” dedi.