Dünya
  • 21.5.2007 07:44

AVRUPA'DAKİ EROİNDEN TÜRK MAFYASI SORUMLU!..

Avrupa Birliği (AB) 2006 Organize Suç Tehdit Değerlendirme Raporu’nda Türk organize suç birimlerinin Avrupa’da eroinin dağıtım ve "ithalinden" sorumlu olduğu belirtildi.

AB’de suç istihbaratı elde edip diğer ülke emniyet güçleriyle paylaşmak ve suça yönelik bilimsel araştırmalar yapmak amacıyla oluşturulan EUROPOL’ün 26 sayfalık raporunda, Türk suç örgütlerinin etkisine de yer verildi.

Raporda, Türk kökenli organize suç örgütleri için "Balkan bölgesinden gelen organize suç grupları, AB üyesi ülkelerin büyük bölümünde doğrudan ya da dolaylı etkiye sahiptir. Geleneksel olarak Türk organize suç grupları, Balkan rotasındaki suçlularla işbirliği içinde, AB’de eroinin dağıtımı ve ithalinden sorumludur" ifadesi kullanıldı.

Türk kökenli organize suç örgütlerinin Almanya’daki durumundan söz edilirken de şöyle denildi: "Tarihsel mirası, genişlemesi ve coğrafi konumundan dolayı, Almanya durumu en karmaşık olanlardan biridir. Balkan suç sistemini öne çıkaran Türkiye, İtalya, Sırbistan ve Karadağ’dan organize suç gruplarının güçlü etkinlikleri bulunmaktadır."

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:03

İLGİLİ HABERLER