AYGÜN: AVRUPA TERÖRİST KURULUŞLARA KAPILARINI SONUNA KADAR AÇIYOR
MÜGE TUTCALI
ANKARA (İHA) - Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, Avrupa''nın ''terörist Kürt kuruluşlarına'' kapılarını sonuna açtığını savunarak, ''''Kendisine yönelik en küçük bir terör hareketinde, dünyayı ayağa kaldıran Avrupa, neden devasa bir terör üssü haline gelebiliyor? Hıristiyan Avrupa, Müslüman Türk kimliğini tarih sahnesinden silmek istemektedir de ondan'''' diye konuştu.
ATO ve Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM) iş birliği ile düzenlenen ''''Avrupa''da Terör ''Ötekinin Teröristi'' Anlayışı'' konulu panel bugün ATO Meclis Salonu''nda gerçekleştirildi. Panelin açılışında bir konuşma yapan ATO Başkanı Sinan Aygün, Avrupa''da faaliyet gösteren Kürt kuruluşlarının ismini saydıktan sonra, Fransa, İngiltere, Almanya Belçika, Norveç, İsviçre, Danimarka, Yunanistan, İtalya ve Avusturya başta olmak üzere çoğu Avrupa ülkesinde ''Terörist Kürt kuruluşların'' faaliyet gösterdiklerini savundu. Avrupa''nın milyonlarca metrekarelik bir terörist kampı olduğunu öne süren Aygün, Avrupa''nın terör örgütlerine kapılarını sonuna kadar açtığını savundu. Aygün, ''''Para, silah, askeri eğitim başta olmak üzere her türlü desteği sağlıyor. Peki Avrupa bunu neden yapıyor? Kendisine yönelik en küçük bir terör hareketinde, dünyayı ayağa kaldıran Avrupa, neden devasa bir terör üssü haline gelebiliyor? Hıristiyan Avrupa, Müslüman Türk kimliğini tarih sahnesinden silmek istemektedir de ondan'''' şeklinde konuştu.
Aygün, hazırladıkları ve 2030 yılında Avrupa Birliği''nin yerini, öncülüğünü Türkiye''nin yaptığı bir ''Avrasya Birliği''nin kurulması ile ilgili hayali bir senaryoyu da anlattı. Bu senaryoya göre, 2030 yılında Türkiye''nin milli mücadele ruhunu yeniden şahlandırarak, ''Batının kölesi'' olmaktan kurtulduğunu ve Türkiye öncülüğünde bir ''Avrasya Birliği'' kurduğunu belirten Aygün, bu birliğin Avrupalı teröristler için eğitim kampları oluşturduğunu, Avrupa''nın da Türkiye''ye bu birliğe alınmak için yalvardığını anlattı. Avrasya Birliği''nin zor şartlarını telaşla yerine getirmek isteyen Avrupa''nın, tüm uğraşlarına rağmen, Avrasya Birliği şartlarının tükenmediğini kaydeden Aygün, Avrasya Birliği''nin ezeli bir Hıristiyan ve Avrapu düşmanı olduğunu, ''kapımız herkese açık'' dese de ağırlıklı olarak bir Müslüman - Türk kulübü olduğunu anlattı. Senaryoya göre, Avrasya Birliği''nin Avrupa ne zaman ayağa kalksa budadığını, can çekiştiği zaman da suladığını belirten Aygün, yapılan ekonomik anlaşmalara göre, Avrasya Birliği''nin Avrupa ülkelerine istediği gibi girip mallarını sattığını, Avrupa mallarına ise koruma duvarları ördüğünü söyledi. Senaryonun sonunda, Avrupa Birliği''nin yok olduğunu ve dilleri, dinleri ve ulusal birlikler kaybolan Avrupa''nın kimlik bunalımına girerek, ayrılıkçı grupların ayaklandığını belirten Aygün, bu grupların devlet kurmak için kıyasıya savaş verdiğini söyledi. Aygün senaryonun ardından, ''''İşte bu uğursuz senaryo, ne yazık ki on yıllardır bize kan kusturularak, en acı şekilde yaşatılmaktadır'''' dedi.
Dünyada 5 bin toplum olduğunu ve bunların tümünün bir devlet kurmasının mümkün olmadığını ifade eden Aygün, Türkiye''de de vatandaşlık bağı olduğunu ve ırki bir yaklaşım içine girilmediğini söyledi. Türkiye''de yaşayan tüm etnik grupların Kurtuluş Savaşı''nda birlikte savaştığını belirten Aygün, ''''Ama yanan bir evi el birliği ile kurtardıktan sonra, kardeş kardeş yaşamak yerine, şimdi o evin temeline yeniden dinamit koymanın alemi ne? Bu coğrafya''da 70 çeşit millet hükümranlık kurmuş. Kimin saf olarak bir ırka mensup olduğu iddia edilebilir?'''' şeklinde konuştu.
Terör örgütü PKK''nın iki numaralı adamı olarak anılan Şemdin Sakık''ın ''Apo'' isimli kitabından da alıntı yapan Aygün kitapta, bölgenin feodal yapısından dolayı sefalete sürüklendiğinin anlatıldığını söyledi. Aygün, ''''Kültürel hak vesaire, hepsi hikaye. Günlerce Kürtçe kurs diye birileri yırtındı durdu. Ne oldu? Hepsi kapandı. Adam aç çünkü. Adam dilinin değil, midesinin derdinde. Bu işin tek çözümü var. Feodal düzenin kafasına balyozu indirmek ve ''geç hizaya, uy nizama'' diye ortalığı inletmek'''' diye konuştu.
Avrupa Birliği ile müzakerelerin 3 Ekim''de mutlaka başlayacağını ancak, Türkiye''nin ulusal kimliği, Kemalizm ve Türk ordusundan rahatsız olduklarını söyledi. Türk Silahlı Kuvvetleri''nin Milli Savunma Bakanlığı''na bağlanarak siyasallaşmasının istendiğini iddia eden Aygün, Türkiye''deki düzenin bozulmasının istendiğini de iddia etti. Avrupa Parlamentosu''nun İngiltereli bir parlamenterinin ''Atatürk''ün fotoğraflarını artık kaldırın'' dediğini de bildiren Aygün, ''''Maalesef bu şerefsiz adama, bu haysiyetsiz adama kimse tepki göstermedi. Bunu söyleyen adam, bir numaralı büyükelçi, bence şerefsizdir. Ne ceza veriyorlarsa versinler bana hiç umurumda değil'''' diye konuştu.
Zamanla Avrupa Birliği''nin T;ürk bayrağı yanına AB bayrağını da zorunlu hale getireceğini ve sonunda Türk Bayrağı''nı da kaldırtacağını iddia eden Aygün, Bu ülkenin vatanını toprağını sevenler birde olduğu sürece bunların hiçbirini yapamayacaklar'''' dedi. Türk insanın uyanmaya ve birleşmeye başladığını da ifade eden Aygün, ''''Sağ - sol bitti. ''Vatanını sevenler vatanını sevmeyenler, Avrupa''yı sevenler Avrupa''yı sevmeyenler, Türk milliyetçileri Brüksel milliyetçileri, Türkiye bundan sonra bu şekilde bölünecek'''' diye konuştu.
Daha sonra bir konuşma ASAM Başkanı Gündüz Aktan, Türkiye''nin kendisini savunmada en başarısız ülke olduğunu savunarak, ''''Buna öyle alıştık ki, bizim dışımızdakiler bile bizden daha ço0cslüman - Türk kulübü olduğunu anlattı. Senark şaşırıyor'''' dedi. Bir ülkeyi savunmak için konuya hakim olmak, yabancı dile hakim olmak ve karşı tarafın dilindeki özel terim ve deyimleri iyi bilmenin gerektiğini belirten Aktan, terörizm konusunda da bunlara önem verilmesi gerektiğini söyledi. 2625 sayılı Birleşmiş Milletler Ulusal Hukuk Deklarasyonu''nun bur paragrafında, ''Bir ülke, halkının tümünü temsil eden bir hükümete sahipse, o ülkenin siyasal ve demokratik birliğine yönelik hiçbir eylem yapılamaz'' dendiğini belirterek, Türkiye''nin de demokratik bir ülke olduğunu ve hiçbir silahlı ve sivil eylemin yapılamayacağını söyledi. Başbakan Erdoğan''ın ''Geçmişte hatalar yapılmıştır. Bu bir Kürt sorunudur'' şeklindeki ifadelerine de atıfta bulunan Aktan, aydınların Türkiye ve terör örgütü PKK''yı karşılıklı taraf olarak gördüğünü söyledi.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 11:02