Ekonomi
  • 27.9.2005 00:00

HÜKÜMET EV SAHİBİ OLMA PROJESİNİ İMZAYA AÇTI

ANKARA - Hükümet Sözcüsü ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek, konut finansman sistemiyle ilgili yasa tasarısının bugün imzaya açıldığını bildirdi.
     Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Başbakanlık Merkez Binası'nda yaptığı açıklamada, etkili bir konut finansman sisteminin kişilerin konut ihtiyacının karşılanması, inşaat ve finansman sektörlerinin sağlıklı gelişimi açısından kilit öneme sahip olduğunu belirterek, ''Yeni bir modelle, yeni bir anlayışla, mümkünse hemen herkesin konut sahibi olmasını kolaylaştırmamız gerekmektedir'' dedi.
     Bu sistemle gayrimenkul sektöründeki kayıtdışılığı azaltmayı, ruhsatlı, depreme dayanıklı konut üretimini sağlamayı da amaçladıklarını dile getiren Çiçek, bunu sağlayabilmek için TOKİ ve bankaların verdiği kredilerin dışında, bu tasarıyla Mortage sistemini getireceklerini belirtti.
     3 Ekim öncesindeki son Bakanlar Kurulu toplantısı olması nedeniyle AB'yle ilişkilerin toplantıda teferruatlı şekilde değerlendirildiğini belirten Çiçek, ''Müzakerelerin uzun süreceği ve zorluklarla dolu olduğu bilinmekle beraber hedefimiz tam üyeliktir. Bu hedeften sapmanın öngörülmesi dahi tarafımızdan kabul edilemez'' dedi.
     Çiçek, özel okulların KDV'lerin düşürülmesi konusundaki önerisinin de gündeme geldiğini belirterek, ''Bütçe TBMM'ye sevk edilmeden önce bu konularla ilgili son görüşmeyi birlikte yapacaklar. Milli Eğitim'le ilgili bundan sonra bütün harcamalar sosyal yardımlaşma fonu veya başka kaynaklarda değil, bütçe içerisinde yer alacaktır. Bununla ilgili son çalışmayı bir kaç gün içinde tamamlayıp, Meclis'e bütçe buna göre gitmiş olacaktır'' diye konuştu.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 11:02

İLGİLİ HABERLER