Dünya
  • 23.7.2021 18:39

Azerbaycan Dini yetkilisi Paşazade!.. Karabağ'da zafere Hamaney'in fetvası sayesinde ulaştık

Bakü'nün en büyük camilerinden Ejder Bey Camisi'ne gelen çok sayıda kişi, maske takıp sosyal mesafe kuralına uyarak bayram namazı için saf tuttu.Kovid-19 tedbirleri gereği camilere sadece 50 kişi alındığı için bayram namazı 50'şer kişilik cemaatlerle birkaç kez peş peşe kılındı.

Azerbaycan Kafkas Müslümanları İdaresi Başkanı Allahşükür Paşazade de namazını Ejder Bey Camisi'nde kıldı ve bayramda ortalığı karıştıran bir açıklama yaptı

Azerbaycan'ın dini yetkilisi: Karabağ'da bizi zafere Hamaney'in fetvası ulaştırdı..
Erdoğan ve Türkiye ile alakalı övgü dolu sözleri bulunan Allahşükür Paşazade'nin bu açıklamayı hangi sebeple yaptığı ve gerekçesinin ne olduğu bir türlü anlaşılamadı.
Şii olmayan Allahşükür Paşazade, Horasan'da yetişmiş bir alim

Azerbaycan'daki cami kilise ve sinagoglarda şehitler için dua edildi

Azerbaycan'ın en üst düzey dini yetkilisi Allahşükür Paşazade, kendilerini Dağlık Karabağ'da zafere İran liderinin fetvasının ulaştırdığını söyledi.

Azerbaycan'ın dini yetkilisi: Karabağ'da bizi zafere Hamaney'in fetvası ulaştırdı

Azerbaycan'ın en üst düzey dini yetkilisi Allahşükür Paşazade, kendilerini Dağlık Karabağ'da zafere İran liderinin fetvasının ulaştırdığını söyledi.
Oysa İran başlangıçta Ermenistan'ı desteklemiş ve Ermenilere silah ve mühimmat yollamıştı

Paşazade'nin açıklamaları Azerbaycan halkının tepkisini çekti.

İran'ın Dağlık Karabağ savaşındaki tutumu eleştirilere yol açmıştı.

SAVAŞ AZERBAYCAN LEHİNE DÖNÜNCE BU FETVAYI VERMİŞTİ
İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, Dağlık Karabağ krizinin son bulması için "Ermenistan'ın işgal ettiği Azerbaycan topraklarını iade etmesi" gerektiğini söyledi.

Hamaney, "İki komşumuz arasındaki savaş acı bir hadisedir. En kısa zamanda sona ermelidir. Azerbaycan'ın tüm toprakları işgalden kurtarılmalı, Ermenilerin de güvenliği korunmalıdır" dedi.

Dağlık Karabağ'da, Ermenistan'ın, Azerbaycan topraklarını işgalinden kaynaklı çatışmalara değinen Hamaney, iki ülke arasındaki çatışmaların bölgenin güvenliğine de tehdit oluşturduğunu kaydetti.

Hamaney, "İki komşumuz arasındaki savaş acı bir hadisedir. En kısa zamanda sona ermelidir. Azerbaycan'ın tüm toprakları işgalden kurtarılmalı, Ermenilerin de güvenliği korunmalıdır." ifadelerini kullandı.

Çatışmaların durdurulması gerektiğini vurgulayan Hamaney, şöyle konuştu:

"Bunun temel koşullarından biri, Ermenistan'ın işgal ettiği Azerbaycan topraklarını iade etmesidir. Bu kesinlikle yapılmalı ve uluslararası hukukta belirtilen sınırlara riayet edilmelidir. Uluslararası sınırlar işgal edilmemeli ve teröristler de sınırlarımıza yaklaşmamalı. Bunlar sınırlarımıza yaklaşırsa gereği yapılacak."

 

Güncellenme Tarihi : 23.7.2021 18:58

İLGİLİ HABERLER