Gündem
  • 4.10.2020 11:05

Azerbaycan ele geçirdiği yerleşim birimlerini açıkladı!.. Ermeni askerleri kaçıyor

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan ordusuyla şiddetli çatışmaların dün devam ettiğini bazı yerleşim bölgelerinin de işgalden kurtarıldığını açıkladı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, dün cephede şiddetli çatışmaların devam ettiğini belirtirken, Terter yöresine bağlı Sugovushan ve Taliş yerleşimlerinin, Fizuli yöresine bağlı Aşağı Abdurrahmanly köyü ve Mehdili, Çakırlı, Aşağı Maralyan, Şeybey, ve Cebrayil bölgesinin Guyjag köylerinin işgalden kurtarıldığını açıkladı.

Bakanlık aynı zamanda, “Suqovushan-Ağdere istikametindeki çatışmada Ermeni silahlı kuvvetlerine ait 77'nci tank taburunun 4 tankı imha edildi ve 3 tank ele geçirildi. Ermeni Silahlı Kuvvetlerinin 5'inci dağ tüfeği alayına yaptığı topçu saldırıları neticesinde alayın 4 aracı imha edilmiş, askerler arasında çok sayıda can kaybı ve yaralanma olmuştur. 5'inci dağ tüfeği alayının birkaç biriminin askeri personeli ise savaş pozisyonlarını terk ederek kaçtı” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev: Madagiz'in tarihi adını restore ediyorum, bundan böyle adı Sugovushan olarak anılacaktır.

Ermenistan, Azerbaycan yerleşimlerini ağır toplarla bombalamaya devam ediyor

Ermenistan, Azerbaycan yerleşimlerini ağır toplarla bombalamaya devam ediyor.

Hajiyev, "Bu bir kez daha Ermenistan'ın herhangi bir değerden ve medeni davranıştan ne kadar uzak olduğunu gösteriyor." Dedi.

Aleyiv'in yardımcısı Haajiyev, "Sivillerin ve sivil nesnelerin korunmasının bir savaş durumunda uluslararası insancıl hukukun ve Cenevre Sözleşmesinin bir gereği olduğu konusunda da uluslararası topluma ve ilgili yapılara başvurduk. Ancak Ermenistan her adımda insanlıktan uzak olduğunu gösteriyor. Azerbaycan şehirlerine, sivil nesnelere ve sivillere saldırıyor. Ancak, uluslararası insani hukuku takip ederek, yüksek etik ve ahlaki değerlere bağlılığını gösteren Azerbaycan, sadece seçilmiş askeri tesisleri etkisiz hale getirerek operasyonlar yürütmektedir. Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri, cephenin her yönünde barışı sağlamak için etkili ve verimli bir operasyon sürdürmektedir. , "dedi.

 

Güncellenme Tarihi : 4.10.2020 11:16

İLGİLİ HABERLER