Dünya
  • 23.10.2005 20:54

AZERBAYCAN'DA OLAYLI MİTİNG...

MÜŞFİG NADİR
BAKÜ (İHA) - Azadlık Bloğu'nu oluşturan Azerbaycan Halk Cephesi Partisi (AHCP), Müsavat Partisi ve Azerbaycan Demokrat Partisi (ADP) yanlıları, Bakü'deki Neriman Nerimanov Meydanı ve yanı başındaki Nerimanov Parkı'nda bir miting yaptı.


Yerel saatle 16.00'da yapılan miting alanına daha önceden gelen polis, bölgede önlemler aldı, ancak buna rağmen muhalefet taraftarları park içinde 'özgür seçim' ve 'istifa' sloganları atmaya başladı. Polisler, göstericilere dağılmaları yönünde uyarıda bulunduktan sonra ellerindeki cop ve kalkanlarla protestoculara müdahale ederek park alanından uzaklaştırmaya çalıştı. Mitingde çok sayıda kişi gözaltına alınırken pek çok kişi de yaralandı.


AHCP Genel Başkanı Ali Kerimli, korumaları ve taraftarları tarafından çembere alınmış şekilde alana girmek isterken polisler koruma ve çevresindeki adamlara coplarla müdahale etti. Kerimli'nin korumaları ve taraftarları polisin yoğun müdahalesiyle geri çekilirken Ali Kerimli, olay yerinden uzaklaştırıldı.
Güvenlik güçleri çevreyi güvenlik çemberine alırken gösteride yaralananlar ve gözaltına alınanlarla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:49

İLGİLİ HABERLER