Spor
  • 31.5.2015 20:52

Aziz Yıldırım 3 yıl daha Fenerbahçe başkanı

Fenerbahçe Kulübü'nün seçimli olağan genel kurul toplantısında Aziz Yıldırım yeniden başkanlığa seçildi. Yıldırım seçim sonucunda 5504 oy alırken rakibi Hulusi Belgü 1144 oyda kaldı. Aziz Yıldırım'ın 12. kez Fenerbahçe başkanlığına seçildiği kongrede toplam 6648 oy kullanıldı.

Şubat 1998'de rakibi Vefa Küçük'ü 1 oy farkla geçerek Fenerbahçe Spor Kulübü'nün başkanlık koltuğuna oturan Aziz Yıldırım bir kez daha başkan seçildi. Rakibi Hulusi Belgü'nün 1144 oy aldığı genel kurulda Aziz Yıldırım 5504 oyla 12. kez sarı lacivertli kulübün başkanlık koltuğuna oturdu.

Aziz Yıldırım'ın yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu; Mithat Yenigün, Mahmut Nedim Uslu, Nihat Özbağı, Ender Alkaya, Murat Özaydınlı, İlhan Ekşioğlu, Şekip Mosturoğlu, Alaeddin Yıldırım, Ömer Temelli, İsfendiyar Zülfikari, Önder Fırat, Erhan Türkoğlu, Tahir Sarıoğlu, S. Ozan Balaban / Yedek Üyeler: Hakan Dinçay, Mehmet Selim Kosif, Metin Doğan, Mustafa Serdar Erkan, Selim Sapan, Cenk Başak, Barış Altuğ Aydil

ASİL ÜYELER
"Mithat Yenigün, Mahmut Uslu, Nihat Özbağı, Ender Alkaya, Murat Özaydınlı, İlhan Ekşioğlu, Şekip Mosturoğlu, Ali Yıldırım, Ömer Temelli, İsfendiyar Zülfikari, Önder Fırat, Erhan Türkoğlu, Tahir Sarıoğlu, Ozan Balaban."

YEDEK ÜYELER
"Hakan Dinçay, Selim Kosif, Metin Doğan, Mustafa Serdar Erkan, Selim Sapan, Cenk Başak, Barış Altuğ Aydil." 


'ÖNCE PADİŞAH SONRA DEVLETLE...'
Seçim sonuçlarının açıklanmasından sonra yeniden başkanlığa seçilen Aziz Yıldırım kürsüye geldi. İşte Yıldırım'ın konuşması;

"Bize gösterdiğiniz destekten, en azından verdiğimiz sözler içerisinde kulübü idare etme şansı verdiğiniz için teşekkürler. Bize oy vermeyenlere de teşekkür ediyorum. Çünkü bizim üst kimliğimiz Fenerbahçe'dir. 1900'lü yıllarda 'Siyah çoraplılar'dan başladı, o zamanki padişah döneminde eziyetler görüp, onların yaptıklarıyla kapatıldık. Daha sonra cumhuriyet yıllarında da devletle sıkıntılar yaşadık. 1960'tan sonra da bu sıkıtılar vardı ve en son 3 Temmuz'la, paralel yapının Türkiye'de değişim yapmasıyla ilgili projenin içerisine konduk. Orada bir 3 Temmuz ruhu ortaya çıktı.

İsmail Kartal bu kulübün bir çocuğudur. 17 yılda kendi 5 çocuğumuzu futbol takımının başına getirdim. Bu çocuk kurşunlandı. Hayatını kaybedebilirdi. Bu olaydan sonra futbol takımında düşüş başladı. Bunu böyle görmek lazım. İsmail Kartal'a ve sporcularıma teşekkür ediyorum. İsmail Kartal'ın çocuğu okulda babasından dolayı dövüldü. Hanımı tacize uğradı. İsmail Kartal, evine giderken 10 gün önce 3 kişi arabasını çevirmiş. Kavga etme durumuna gelmişler. İsmail Kartal bu kulübün çocuğudur. Yapılanı kabul etmiyorum. Bir daha yaparlarsa karşılarında beni bulurlar.

Ben 24 saatimi bu kulübe adadım. Yeni gelecek olan insanlar bu 24 saatlerini veremezler. Onların öyle bir vakti olmayacaktır. Onlara önerim, çalışmalara şimdiden başlasınlar. Mahkeme bitip temizlendiğim günün akşamı kongre kararı alacağım. Fenerbahçe'nin iyiliği için de her zaman burada olacağım. Herkes ona göre tavrını alıp yaşasın. Bıraktığım gün çocuklarımı burada alkışlatacağım. Küçük kızımı da omuzlarıma alıp Fenerbahçe'ye veda edeceğim. Allah, Fenerbahçe'nin, Cumhuriyet yaşadığı sürece yaşamasını sağlasın."

"İSMAİL KARTAL BU KULÜBÜN ÇOCUĞUDUR"
Geçtiğimiz günlerde Fenerbahçe'den istifa eden teknik direktör İsmail Kartal'a sahip çıkan Başkan Yıldırım, "Dün yine bir grup gelmiş İsmail Kartal'a bağırmış. Bunlar yanlış. İsmail Kartal bu kulübün çocuğudur. Bu çocuk kurşunlandı. Hayatını kaybedebilirdi. Bu olay sonrası takımda düşüş başladı. Biraz bunları böyle görmek lazım. Ben İsmail Kartal'a ve sporculara teşekkür ediyorum. İsmail Kartal'ın çocuğu okulda babasından dolayı dövüldü. Hanımı arabasında giderken tacize uğradı. İsmail Kartal'ın arabasını 3 kişi çevirmiş, kavga edecek duruma gelmiştir. Ona yapılanı kabul etmiyorum. İsmail Kartal Fenerbahçe'nin çocuğudur" şeklinde konuştu.

İLKER BAŞBUĞ: HAYATIMDA İLK KEZ...
Ülker Sports Arena'da yapılan kongrede oy kullandıktan sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Başbuğ, Fenerbahçe Kulübü'nde bugün gerçekleştirilen başkanlık seçiminin özel bir anlamı olduğunu kaydetti. Hayatında ilk defa Fenerbahçe Kulübü'nün seçiminde oy kullandığını belirten Başbuğ, "Fenerbahçe Kulübü'ne uzun yıllardır hizmet veren Aziz Yıldırım'a verdiğiniz oy, aynı zamanda Fenerbahçe'ye yapılan haksızlıklara, kumpas olaylarına karşı bir isyanın ifadesidir. Aynı zamanda Fenerbahçe Kulübü'ne karşı sürülmek istenen lekeye karşı isyandır" şeklinde konuştu.

Başbuğ, Fenerbahçe Kulübü'nün bu süreçten alnı açık bir şekilde çıkacağına inandığını vurgulayarak, "Bu seçimin gerçekten Fenerbahçe Kulübü'nün tarihinde çok önemli bir dönüm noktası olduğunu söylüyorum. Artık yeter, Fenerbahçe üzerinden elinizi çekiniz. Bu yüce kulüp, bu yapılanları hak etmedi" ifadesini kullandı.

'ORGANİZE BİR OLAY'
İlker Başbuğ, Çaykur Rizespor maçı dönüşü sarı-lacivertli kafileyi taşıyan otobüse yapılan silahlı saldırının organize bir iş olduğunu öne sürdü. Fenerbahçe'nin bu saldırıya kadar ligi önde götürdüğünü dile getiren Başbuğ, şöyle devam etti: "Sonra ne oldu? Bu olay unutuldu mu? Bence, bu olay bir iki kişinin yaptığı bir olay değil, organize bir olay. Ne oldu, bir şey duymuyorum. Türk futboluna vurulan bir leke. Bu lekenin temizlenmesi lazım. Kimler yaptı bunu, neden yaptı? Bu olayın futbolcuların üzerinde etkisi oldu, belki alınan sonuçta bu da etkili oldu. Bu sene alınan derecenin önemi yok. Çok önemli bir olay. Bu konuyu canlı tutalım. Bu olay önemli. Gerçeklerin mutlaka ortaya çıkarılmasını istiyorum."

Fenerbahçe'nin her alanda büyüdüğü için üzerine gelindiğini savunan Başbuğ, "Fenerbahçe Kulübü her şeyiyle çağ atlamıştır. Tabi bu bazılarını rahatsız ediyor, olay budur" diyerek sözlerini tamamladı.

KOCAMAN: F.BAHÇE'YE PUAN VERİLMEZ...


 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:07

İLGİLİ HABERLER