Spor
  • 13.5.2024 20:12

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe başkanlığına adaylığını resmen açıkladı..

Fenerbahçe Kulübü'nde yaklaşan Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı öncesinde başkan adayları netleşmeye devam ediyor. Mevcut başkan Ali Koç'un bir dönem daha göreve talip olmasının ardından gözler kulübün eski başkanı Aziz Yıldırım'daydı.

ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Aziz Yıldırım, Haber Global'e verdiği röportajda, "Arkadaşlarla çarşamba veya perşembe günü basın toplantısı yapacağız ve Fenerbahçe'nin kongresinde Fenerbahçe başkanlığına aday olacağımı açıklayacağım." ifadelerini kullandı. Yıldırım Ali Koç'un yakınındaki bazı kimselere seslenerek, “Beni tehdit etmeyin. Hepinisi duman ederim” şeklinde konuştu..

'MOURİNHO İLE YÜZ YÜZE GÖRÜŞTÜM'

TRT Spor'a konuşan Aziz Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:

"Fenerbahçe'nin 'bizim çocuğumuz' denilen isimlerle devam etme lüksü yoktur. Aday olmamın nedeni, 6 yıldır dışarıda kalmamız. Bu süreçte olumlu veya olumsuz olayları görmek. Ondan önceki 4 yılda neleri yanlış yaptık, onları tahlil ederek. Bu süreci başlatıyoruz. Biz kimseyle kavga etmeyeceğiz. Fenerbahçe büyüktür, orada yapılan bazı yanlışları düzelterek, camiayı birleştirerek, 3 Temmuz sürecinde olduğu gibi güç birliği ile şampiyon olmasını istiyoruz."

'SEÇİLİRSEM MOURINHO'YU GETİRECEĞİM'

"Fenerbahçe artık büyük hocalarla, büyük takımlarla mücadele etmelidir. Bununla ilgili çalışmalar yaptık. Geçen hafta Mourinho ile yüz yüze görüştüm. Kendisine, 'Fenerbahçe'nin sana ihtiyacı var, senin de Fenerbahçe'nin sana ihtiyacı var.' dedim. Fenerbahçe'ye gel dedim. Benim arkadaşlarımla görüşmeler devam ediyor. Biz kazanırsak büyük ihtimal Fenerbahçe'nin başına getireceğim. Onun isteği doğrultusunda oyuncu da alacağız. Konyaspor maçını da izledi. Kendisi de izledi. Diğer arkadaşlar da kazanırsa Fenerbahçe'ye gelmesini arzu ederim. İnşallah biz kazanırız ve Fenerbahçe'ye getiririm. Arkadaşlarla çarşamba veya perşembe toplantı yapacağız. Burada başkanlığa aday olacağımı açıklayacağım. Burada duyuyorum"

BASIN TOPLANTISI YAPACAK

Aziz Yıldırım, 15 Mayıs Çarşamba günü saat 13.30'da Wyndham Grand Kalamış Otel'de basın toplantısı düzenleyecek.

TRİBÜNLERDE AZİZ YILDIRIM SESLERİ

Fenerbahçe tribünleri, ligin 36. haftasında oynanan Kayserispor maçının 75. dakikasından itibaren "Yönetim istifa" ve "Ali Koç istifa" şeklinde sloganlar attı.

Yönetimi istifaya davet eden sarı lacivertli taraftarlar, bir süre de eski başkan Aziz Yıldırım lehine tempo tuttu. Tribünlerin büyük bölümü ise, Kurbağalıdere tarafındaki kale arkasından yükselen Aziz Yıldırım tezahüratına tepki gösterdi.

AZİZ YILDIRIM BÜYÜK FARKLA KAYBETMİŞTİ

Fenerbahçe'de 20 yıl başkanlık yapan Aziz Yıldırım, 2018'deki seçimlerde büyük bir farkla kaybederek koltuğunu Ali Koç'a devretmişti. Haziran 2018'deki seçimlerde, toplam 20 bin 736 geçerli oy kullanıldı. Bu oyların 16 bin 92'si Ali Koç'a, 4 bin 644'ü ise Aziz Yıldırım'a gitti.

Güncellenme Tarihi : 13.5.2024 21:30

İLGİLİ HABERLER