Spor
  • 13.6.2012 02:15

Aziz Yıldırım'ın müthiş planı!..

Bugün ikinci kez mahkemeye başvuran Aziz Yıldırım, yeni tanıkların dinlenmesini istedi.Son iki gün içerisinde farklı taleplerde bulunan Yıldırım'ın çok ince bir planının olduğu belirtildi.
Mahkeme 29 Haziran'da şike ile ilgili kararını verecek.
Bu kararın açıklanmasından sonra mahkemeye başvuran Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'nin davaya müdahil olmasını istedi.9 aydır süren davaya müdahil olmayan Fenerbahçe'nin son anda müdahil edilme talebi mahkeme heyeti tarafından geri çevirildi.
29 Haziran'da mahkemenin karar vermemesi için harekete geçen Aziz Yıldırım, bu kez 60 kişinin tanık olarak dinlenmesini istediği bir liste hazırladı.Bu kişilerin tek tek çağrılarak dinlenmesini talep eden Yıldırım, bunun yanında Etik Kurulu üyelerinin mahkemeye getirilerek tek tek dinlenmesini talep etti.
Yıldırım'ın talepleri bununla da bitmedi.Şike olduğu ileri sürülen 9 maç kasetinin ayrı ayrı izlenerek buna göre karar verilmesini talep etti.

‘SAVCI BERK DURUŞMAYA KATILSIN’ TALEBİ
Yıldırım dün avukatları aracılığıyla 10 sayfalık dilekçe vererek ‘kovuşturmanın genişletilmesi’ talebinde bulundu. ‘Şike sahaya yansımamıştır’ yönünde karar veren TFF Etik Kurulu üyelerinin mahkemeye çağrılarak dinlenilmesini ve duruşma savcısı Ufuk Ermertcan’ın mütalaasında şike ve teşvik ile suçladığı 9 maçın da duruşmada izlenilmesini talep eden Yıldırım ilginç bir talepte daha bulundu. Yıldırım, şike soruşturmasını yürüten ve kendisi hakkında ‘örgüt kurmak’ suçlamasıyla dava açan özel yetkili savcı Mehmet Berk’in de duruşmaya çağrılmasını istedi.

Savcı Berk’i duruşma salonunda görmek isteyen Yıldırım’ın gerekçesi ise, ‘Yargılamaya yapacağa muhtemel katkılar’ olarak belirtildi.

SİVAS VE GENÇLERBİRLİĞİ TAKIMI DURUŞMADA DİNLENİLSİN
Öte yandan mahkemeye birçok sanık tarafından kovuşturmanın genişletilmesi talebi ulaştı. Mahkemeye taleplerini ulaştıran sanıkların dinlenilmesini talep ettiği tanık sayısının 200’ü aştığı belirtti. Fenerbahçe, Sivasspor ve Gençlerbirliği takımları oyuncularının tamamını tanık olarak dinlenilmesi istedi.

YILDIRIM'IN YENİ PLANI NE?
Yıldırım'ın bu istekleri yerine getirildiğinde dava 29 Haziran'da bitmek yerine aylarca sürecek.Adli tatilin de başlayacağı düşünülünerse davanın karar duruşması 2013 yılına sarkacak.

Peki Aziz Yıldırım Haziran ayında niçin karar verilmesini istemiyor?

Haziran ayında UEFA'da bir karar alacak.Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, UEFA'nın kararı öncesinde veya hemen sonrasında mahkemeden bir karar çıkmasını istemiyor.Mahkemeden çıkabilecek olumsuz bir kararı UEFA'nın koz olarak kullanacağını düşünen Yıldırım, mahkeme kararını mümkün olduğunda ileri bir tarihe götürerek bu kozu UEFA'nın eline vermek istemiyor.

Bu hamlelerden Aziz Yıldırım'ın ikinci bir hesabı daha var.
Mahkeme tanık taleplerini reddederse bu kez olası bir cezada Yargıtay'a başvurarak, savunma hakkının elinden aldığını belirtip kararı bozdurmak.
Yıldırım'ın avukatları bu konuda şimdiden hazırlıkları başladı.Yargıtay başvurusunun temelini konunun yeterince derinlemesine araştırılmaması oluşturacak.




 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 17:22

İLGİLİ HABERLER