BABACAN: ''FAİZ DIŞI FAZLA YENİDEN ELE ALINACAKTIR''
KAYNAK : Haber Vitrini
ANKARA - Devlet Bakanı Ali Babacan, 2003 yılı için, daha önce dizayn edilen ekonomik programda öngörülen yüzde 6.5'luk faiz dışı fazla hedefinin, özellikle faiz ve büyümede olumlu gelişmeler olması nedeniyle yeniden ele alınacağını ve bunu tekrar görüşmek gerektiğini söyledi.
Uluslararası Para Fonu (IMF) heyeti ile yapılan görüşmelerin ardından açıklamalarda bulunarak soruları yanıtlayan Devlet Bakanı Babacan, yüzde 6.5'luk faiz dışı fazla hedefine ilişkin bir soruya karşın, bu konuya ilişkin detayların, IMF ile bayramdan sonraki süreçte ele alınacağını belirterek, şunları kaydetti:
''Program ilk dizayn edildiğinden buyana çok değişiklikler oldu. Özellikle faizlerde ve büyümede beklenenin çok daha üzerinde olumlu gelişmeler meydana geldi. Bu olumlu gelişmeler çerçevesinde tüm gelişmeler yeniden ele alınacak. Önceki programda, 2004'e kadar yüzde 6.5 oranında faiz dışı fazla hedefi öngörülüyordu. Faiz dışı fazla yeniden ele alınacaktır. Bunu tekrar görüşmek gerekiyor.
Bakan Babacan, enflasyon hedefiyle ilgili bir soruya karşın ise enflasyon hedefinin, daha önce dizayn edilen programda 2003 için yüzde 20 olarak öngörüldüğünü hatırlatarak, bu hedefte büyük bir değişikliği gerek görmediklerini, en kısa zamanda Merkez Bankası ile bir araya gelerek, 2003 enflasyon rakamını, engeç bir iki hafta içinde kesinleştireceklerini kaydetti.
Devlet Bakanı Babacan, bir soru üzerine, Stand By anlaşmasında bir çok tarih ve hedeflerin bulunduğunu, fakat Mayıs ayında başlayan siyasi istikrarsızlıkla birlikte tüm hedeflerde bir sapma meydana geldiğini, bu nedenle daha önceki tarih ve hedeflerin yeniden ele alınması gerektiğini söyledi.
Bakan Babacan, bu sürecin Ocak ayında belirginleşeceğini de vurguladı.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 18:49