Sağlık
  • 9.4.2008 15:05

BAĞ-KUR'LULARIN SAĞLIK KARNESİNDE PROVİZYON SORUNU

ANKARA -      Saydan, 7 Nisan Pazartesi gününden itibaren emekliler ve bakmakla yükümlü bulundukları aile fertleriyle Bağ-Kur'luların muayene ve tedavilerinde sağlık karnesi yerine Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası bulunan nüfus cüzdanlarını göstermelerinin yeterli sayıldığını hatırlattı. Saydan, söz konusu düzenlemeyle Bağ-Kur'lular için vize işlemi uygulamasının da kaldırıldığını söyledi.
     Bu düzenlemenin ardından, söz konusu hak sahiplerinin ilaçlarının, başvurdukları Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile anlaşmalı sağlık kurum ve kuruluşunun reçetelerine yazıldığını kaydeden Saydan, reçetelerde sadece hastanın kimlik numarasının bulunmasının bazı sıkıntılar yarattığını bildirdi.
     Uygulamanın yürürlüğe girdiği tarihten bugüne kadar Bağ-Kur'lu hastalar için sadece kimlik numarası girilerek provizyon alınamadığını belirten Saydan, emeklilerle bakmakla yükümlü olduğu kişiler için ise bu sorunun dün itibariyle çözüldüğünü söyledi.
     Saydan, ''Bağ-Kur'lular için eczanelerde sadece kimlik numarasıyla provizyon alınamıyor''dedi.
     SGK, yeni düzenlemeye açıklık getirmek amacıyla bir genelge yayımlayarak, bitmeyen sağlık karnelerinin kullanılmaya devam edeceğini bildirdi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 12:38

İLGİLİ HABERLER