CAFER ESER - İLKER ÖZKAP
BAĞDAT- Irak Savaşı'nda, ABD Ordusu'nda görev yapan tek Türk olan Duyukan Seyhan isimli 3. sınıf kıdemli er, bombardımanın ardından Bağdat'a geldi.
1981 yılında İstanbul'da doğan ve annesi halen İstanbul'un Bakırköy semtinde yaşayan Duyukan, 4 yıl önce New York şehrinde işyerleri bulunan babasının yanına taşınmış. Küçüklüğünden bu yana gidip geldiği New York'ta 2.5 yıl önce 11 Eylül tarihindeki terör saldırısına şahit olan Duyukan, asker olmaya bu tarihte karar vermiş. Irak'a yapılacak çıkartmaya gönüllü olarak ismini yazdıran Duyukan, zorlu bir yolculuğun ardından şimdi 3 gün önce geldiği Bağdat'ta görev yapıyor.
11 Eylül saldırılarında arkadaşlarını kaybettiğini, birçok kez arkadaşlarını ziyaret ettiği İkiz Kulelerin yerle bir olduğunu gözleriyle gördüğünü söyleyen Duyukan, "O zaman teröre karşı içimdeki nefret daha da büyüdü. Ben hem Türk olmakla, hem de ABD vatandaşı olmakla gurur duyuyorum. Terörün her türlüsüne karşıyım" dedi.
Bağdat'ta halk tarafından sıcak karşılanmış olmalarının kendisini son derece mutlu ettiğini ifade eden Duyukan, "Özellikle Müslüman olduğumu söylediğim zaman bana karşı olan sempatileri daha da artıyor. Birbirimize daha olumlu yaklaşabiliyoruz" diye konuştu.
En çok İstanbul'daki annesini özlediğini söyleyen Duyukan Seyhan, ABD üniforması altında sakladığı aile resimleriyle hasret gideriyor. Arkadaşlarının ve özellikle annesi Sevgi Hanım'ın fotoğrafını yanından hiç ayırmayan Duyukan'ın Türkiye'de takip ettiği bir başka olay ise Galatasaray maçları. Irak'a gelmeden önce Galatasaray'ın tüm maçlarını takip etmeye çalıştığını söyleyen Duyukan'ın yanından ayırmadığı bir de Galatasaray rozeti bulunuyor.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 19:50