BAĞDAT'TA BAŞARISIZ OLDUK!..
Amerikan ordusu sözcülerinden General William Caldwell, direnişçilerin kaleleri olarak niteledikleri bölgelere odaklanma planlarının bir ölçüde işe yaradığını ancak Bağdat'taki saldırıların geçen ay sonundan beri yüzde 22 arttığını belirtti.
Caldwell, Bağdat için yakında yeni bir strateji geliştireceklerini açıkladı.
Bush yönetimi Bağdat'taki savaşın Irak'ın kaderini belirleyeceğini söylemişti.
Bağdat'ı kurtarma planı çerçevesinde son iki ayda kente binlerce takviye asker gönderildi.
Ancak özellikle Ramazan ayı başladığından beri saldırılar yoğunlaştı.
Irak'taki BBC muhabirleri, Bağdat'a kaydırılan birliklerin çekildiği bölgelerde de şiddetin arttığını kaydediyor.
Ülke genelinde dünkü saldırılarda en az 50 kişi öldü, onlarca kişi de yaralandı.
Irak polisi kuzeydeki Musul kentinde meydana gelen intihar saldırısında en az 12 kişinin öldüğünü, 20'den fazlasının yaralandığını açıkladı.
Saldırganın yakıt yüklü bir tankeri polis karakolunun üzerine sürdüğünü, polisin ateş açması sonucu tankerin infilak ettiği açıklandı.
İntihar saldırısında yaşamını yitirenlerin yakındaki bir benzin istasyonu önünde kuyrukta bekleyen araç sahipleri olduğu belirtiliyor.
Saldırıya hedef olan karakolda büyük hasar meydana gelirken, çevrede bulunan çok sayıda araç da hasar gördü.
Patlamadan sonra Musul'da sokağa çıkma yasağı ilan edildi.
Hem etnik köken, hem din ve mezhep bakımından çeşitli Iraklı azınlıkların bir arada yaşadığı Musul'da da, Irak genelinde olduğu gibi son zamanlarda şiddet olaylarında önemli bir artış gözleniyor.
Diğer olaylar
Kerkük'de bir otomobile yüklenmiş bombanın patlaması sonucu sekiz kişi öldü.
Bağdat'ın çeşitli yerlerinde meydana gelen saldırılarda ise en az dokuz kişi yaşamını yitirdi.
Bağdat yakınlarındaki Halis kasabasında yol kenarına yerleştirilen bir bombanın patlaması sonucu en az 10 kişi öldü
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 02:17