Gündem
  • 28.11.2011 14:10

BAĞIŞ: ERDOĞAN EN BAŞARILI BAŞBAKAN OLDU

ANKARA  - Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından düzenlenen "Mesleki Eğitimde Yeni Fırsatlar: Leonardo da Vinci Programı'nın Mesleki Hareketliliğe Katkısı" konulu izleme toplantısına katılarak konuşma yapan Bağış, böyle anlamlı bir toplantıda Türkiye'nin geleceğini, vizyonunu değerlendirme imkanı bulduğu için çok mutlu olduğunu kaydetti.
Leonardo da Vinci Programı'nın Türk halkı için çok önemli olduğunu, çünkü halkın hayatına dokunduğunu belirten Bağış, şunları söyledi:
"Hani bir espri vardır, espri sınırlarını biraz zorlayan bir şeydir, ama halkımızın diline işlemiştir, 'Geçen gün kamyon sürdüm, Leonardo da vinci' diye. Özellikle gençler arasında çok sık kullanılır. Espridir ama programın önemini ve içeriğini anlatıyor. Çünkü Edirne'deki bir kamyon şoförü de, Afyon'daki bir marangoz da, Bartın'daki bir hakim de, ya da Ankara'daki bir çırak da bu program sayesinde Avrupa'daki muadillerini gidip yerinde görebiliyor, bilgi alışverişinde bulunabiliyor."
Bakan Bağış, AK Parti hükümeti ile son 9 yılda aynı Da Vinci'nin Mona Lisa tablosunda olduğu gibi, Türkiye'nin demokratikleşmesi, şeffaflaşması, zenginleşmesi için çok hassas, ince çizgilerle önemli noktalara gelindiğini söyleyerek, "Birileri İmam Hatip Lisesi mezunu başbakanı kabullenemeyeceğimiz düşüncesi ile kendi çaplarında engeller ortaya koydular. Ama gelin görün ki o İmam Hatip Lisesi mezunu Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki gelmiş geçmiş en başarılı başbakan oldu. Demek ki insanları hor görmemek, herkese fırsat vermek lazım " diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 11:53

İLGİLİ HABERLER