Gündem
  • 30.11.2021 15:30

Bahçeli Mansur Yavaş'a gözdağı verdi!.. Ülkücülerin nefesi ensende

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Alparslan Türkeş anmasındaki kavgaya ilişkin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı suçladı, "Mansur Bey dikkat etsin. Artık kendisinin arkasında bir ülkücü nefes vardır. Her gün de takip edeceğim" diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hafta sonu yapılan Alparslan Türkeş anmasındaki kavgaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı suçlayan Bahçeli, "Mansur Bey'in elinin altında geliştiği kanaati hakim. Bundan sonra Mansur Bey dikkat etsin. Artık kendisinin arkasında bir ülkücü nefes vardır" tehdidinde bulundu.

Alparslan Türkeş Vakfı'nın, MHP'nin kurucusu Alparslan Türkeş'in doğum günü anısına düzenlediği etkinlikte kavga çıkmıştı.

"ÜLKÜCÜ NEFESİ" İMASI

Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Anmadaki kavgaya ilişkin konuşan Bahçeli, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı tehdit etti.

Kavgaya ilişkin, "Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Bey'in elinin altında geliştiği kanaati hakim" iddiasında bulunan Bahçeli, "Bundan sonra Mansur Bey dikkat etsin. Artık kendisinin arkasında bir ülkücü nefes vardır. Her gün de takip edeceğim" tehdidinde bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Devlet Bahçeli, MHP grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu’nun sanıyorum şu günlerde canı fazla sıkıldığından kendisine bir meşgale arıyor olsa gerektir ki, sosyal medyadan video yayınlamaya iyiden iyiye merak sarmıştır. Geceleri ardında bırakacağı mirası düşünüyormuş. Anlaşılan başka işi gücü kalmamış. Sayın Kılıçdaroğlu fazla zahmete girme, kısaca ben sana söyleyeyim:

CHP’nin başına bir kaset komplosuyla ve paraşütle iner gibi gelmen, Terör örgütü YPG’yi kendi vatanını koruyan örgüt olarak görmen, Terörle mücadeleye hayır demen, terörizme gülücükler saçman, Ne işimiz var Suriye’de, Libya’da, Irak’ta sözlerin, HDP’yi meşru sayman, terörist Demirtaş’ı övmen, Milli meselelerde Türkiye’nin karşısına geçmen, İstiklal Marşı’nı okuyamaman, istiklalimize kara çalman, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ihanet etmen, CHP’yi kaynağından koparman, HDP-PKK ile ittifak kurman, yabancı büyükelçilerden aman dilemen, emperyalizme kurşun asker olman senin lekeli mirasın olarak anılacaktır.

Kılıçdaroğlu akli melekelerini yitirmiş olacak ki, “strateji bizim işimiz değil, o gençlerin işidir,” diyebiliyor. Bir partinin stratejisi, siyaset yapıyor olmanın stratejik hedefleri nasıl yok sayılır?

CHP’nin kuru gürültüyle, günlük polemiklerle, yalan siyasetle milletimize vereceği ne vardır?

Böyle bir zihniyete ülke yönetimi emanet edilebilir mi?

Daha taktik nedir, strateji nedir, hedef nedir bilmeyen kemiksiz bir cahilin niye siyaset yaptığı, neyin peşinde olduğu nasıl açıklanacaktır?

Terörist Demirtaş 24 Kasım sabahı miting yapın diyor, akşamına Kılıçdaroğlu “haydi meydana” diyerek bu hain çağrıya sarılıyor, sadakat gösteriyor. Bu mudur sizin helalleşmeniz?

Bu mudur sizin siyasetiniz?

Bu mudur sizin Türkiye’ye bakışınız?

Buysa eğer siyasetiniz yere batsın diyorum, hayrını görmeyin diye niyaz ediyorum. PKK’nın terör elebaşları özyönetim ve özerklik şartıyla helalleşmeye hazır olduklarını açıklıyor, peki CHP’nin Genel Başkanı buna ne diyor?

Yoksa kurulan pazarlık masalarına yüz sürüp de bunlara olur mu veriyor?

KILIÇDAROĞLU'NA ERKEN SEÇİM YANITI

Cumhur İttifakı’na ve oy veren vatandaşlarımıza utanmadan gayri milli diyen Kılıçdaroğlu, ne milletin, ne milliyetin, ne de milliyetçiliğin derin manasını bilmeyen, bilse de bu değerlerle gece-gündüz gibi ayrı olan siyaset yozlaşması, zillet temsilcisidir. Gayri milli arıyorsa çevresine baksın, gitsin de teröristlerin yüzüne söylesin. Kılıçdaroğlu şahsıma seslenerek, “yüreğinde bir damla millet sevgisi varsa erken seçimin kapısını aç” demiş.

Sayın Kılıçdaroğlu, benim millet ve vatan sevgimin fitresini versem sana ve yedi sülalene yüz yıl yeter. Erken seçim yoktur, hemen seçim yoktur, şimdi seçim yoktur, derhal seçim yoktur, bu tavizsiz karar ve irade beyanına sevsen de sevmesen de alışman, bununla da kalmayıp riayet etmen tavsiyemdir.

Mersin’de miting yapacağına, ilk adımı kan kardeşin HDP’yle birlikte Kandil’de atmanın önünde hiçbir mani hal görülmemektedir. En azından size yakışacak olan budur, sizin fıtratınızla da münasiptir. Zillet ittifakını uyarıyorum, sokaklarda gelecek aramayın. Sokak aralarında iktidar bulacağınızı zannetmeyin. Sokak sokak gezip halka nifak aşılamayın. Hesabını veremeyeceğiniz, altından kalkamayacağınız, bedeline katlanamayacağınız müptezelliklere, skandal yanlışlara tevessül etmeyin. Türkiye sokakta bulunmadı, sokakta kurulmadı, size de inşallah bırakılmayacaktır. Kaosa yatırım yapanlar, krize oynayanlar, iç barış ve huzur ortamımızı sakat bırakmak için provokasyon nöbetine girenler milletin sağduyusunu yanlışa yormasınlar. Akıllarını başlarına devşirsinler. Unutmasınlar ki, sarı gömleklilere heves edip sokağa çıkan marjinal gruplarla, tencere tava çalarak onlara destek verenler doğru bir yolda değildir. Kifayetsiz muhterislerin tezgahına gelecek bir ülke yoktur.

CHP’ye ve yedeklerine diyorum ki, 2023 yılının Haziran ayını bekleyin, biraz daha dişinizi sıkın, ancak milletimizin sıkılı yumruklarının tepenize inmesi halinde de feryat figan etmekten sakının.

“Birlikte Geleceğe” temasıyla 28 Kasım 2021 tarihinde Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta toplanan Ekonomik İşbirliği Teşkilatı’nın 15’inci zirvesinde, ortak hedeflere ulaşabilmek amacıyla belirlenmiş ilkeler 2025 vizyon belgesinde yer almıştır. Mezkur zirve geniş bir coğrafyanın sesi olmuştur. 8 milyon kilometrekarelik alanda 500 milyonluk bir nüfusun dinamizmiyle ekonomide yeni bir çığır açılması, sahip olunan muazzam potansiyelin kuvveden fiile geçirilmesi, ticaret hacminin de 100 milyar dolara çıkarılması bize göre hayal değildir.

Aşkabat Eylem Mutabakatı da bu hedefler doğrultusunda hazırlanmış tarihi bir belgedir. İstikrar, güvenlik, barış ve huzur arayışlarına ülkemizin yapacağı çok katkılar bulunmaktadır. Geliştirici işbirliği ve diyalogların Ekonomik İşbirliği Teşkilatı’na üye ülkelerin çıkarına olduğunu bilhassa vurgulamak isterim.

Güncellenme Tarihi : 30.11.2021 15:37

İLGİLİ HABERLER