Gündem
  • 4.5.2013 23:21

Bakan Çağlayan: Her gün ekonomiyle maç yapıyoruz

     Toplantı arasında gazetecilerle sohbet eden Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Japonya Başbakanı Şinzo Abe onuruna verdiği yemekte fasıl heyetiyle şarkılar seslendirdiğini anımsatarak, "Fasıl orada geçtim kanunun başına... Sadece kanun çıkartmıyoruz, kanun da çalıyoruz. Dediler 'hangi makam', dedim 'I am Kürdi, yapalım muhayyer kürdi', muhayyer kürdi makamından çaldık, taksim yaptık" diye konuştu.
     Çağlayan, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'a dönerek, "Yeğenim görmedi, görse kesinlikle beğenirdi" ifadesini kullandı. Bunun üzerine de Bağış, haberlerde izlediğini ve çok beğendiğini söyledi.
     Gazetecilerin Kızılcahamam kampında da müzik organizasyonu olup olmadığını sormasına karşılık Bağış, "Aile için bir kamp, sizlerden ayrıldıktan sonra ne yapacağımızı belirleyeceğiz" ifadesini kullandı.
     Zafer Çağlayan, kampta yapılacak milletvekilleri arasındaki futbol maçına katılıp katılmayacağına yönelik soruyu, "Bizim hayatımız zaten ekonomiyle maç yaparak geçiyor. Her gün ekonomiyle maç yapıyoruz" diye yanıtladı.
    
     -"Hayatımda ender Fenerbahçeli olduğum günlerden bir tanesiydi"-
    

     Bir gazetecinin "Süper Lig'de şampiyon belli oldu, ne düşünüyorsunuz" sorusuna, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "İnşallah olmuştur, temennimiz o yönde" yanıtını verdi.
     Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakibi Benfica'ya elenmesinin hatırlatılması üzerine de Çağlayan, "Hayatımda ender Fenerbahçeli olduğum günlerden bir tanesiydi. Hakikaten çok üzüldüm ama inşallah bir gün Fenerbahçe'de, Galatasaray gibi o şampiyonluğu Türkiye'ye yaşatacak" dedi.
     Çağlayan, Bayraktar'a dönerek, Trabzonsporluların bile Fenerbahçe'yi desteklediğini savundu. Çağlayan'ın sözleri üzerine Erdoğan Bayraktar'ın suskun kalarak, güldüğü görüldü. Bunun üzerine de Bağış, "O, polemiğe girmiyor, stat yapıyor. 'Ben stat yaparım, onlar oynasın' diyor" diye konuştu.
     Bir süre sohbeti dinleyen Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı da Bayraktar'a dönerek, "Komşu, kim ne derse desin ben yanındayım" ifadesini kullandı.
    
Çekişmeli geçen spor müsabakalarında renkli görüntüler yaşandı 

AK Parti'nin Kızılcahamam kampında, bazı bakan ve milletvekilleri boş zamanlarını futbol ve tenis oynayarak değerlendirdi. Çekişmeli geçen spor müsabakalarında renkli görüntüler yaşandı.
     AK Parti Kızılcahamam 20. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın ilk gününde yoğun bir program geçiren bakan ve milletvekillerinden bazıları, akşam saatlerinde spor yaptı.
     Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, eşi Esra Şimşek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in eşi İzzet Şahin ve Bitlis Milletvekili Vahit Kiler tenis maçı yaptı. Mehmet Şimşek ile Kiler'in rakibi Esra Şimşek ve İzzet Şahin oldu.
     Maç esnasında makam aracıyla sahanın yanından geçen Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Şimşek'e Kürtçe seslendi. Şimşek, Çağlayan'ı maçı izlemeye davet etti. Bunun üzerine Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile tenis kortuna gelen Çağlayan, sahada tenis oynayanların üçünün Doğulu, Esra Şimşek'in de eş durumundan Kürt olduğunu belirterek, "Tenis, Kürtlerin ata sporudur" diyerek güldü.
     Belindeki rahatsızlıktan dolayı kendisinin tenis oynayamadığını ama "içinin gittiğini" ifade eden Çağlayan, Şimşek, Kiler ve İzzet Şahin'e, Kürtçe maçın nasıl gittiğini sordu. Bakan Şimşek'in yanıtı da Kürtçe oldu.
     Cevdet Yılmaz'a da "Come on Cevdet" diyerek seslenen Çağlayan, "Biz Zaza ve Kürtler böyle konuşuruz" dedi.
     Çağlayan, bir gazetecinin Kürtçe şarkıları güzel söylediğini belirtmesi üzerine, Japonya Başbakanı Şinzo Abe onuruna verilen yemekte kanun eşliğinde Kürtçe şarkılar seslendirdiğini söyledi. Kendisinin nota bilmediğini ifade eden Çağlayan, "Dediler ki hangi makam, 'ben Kürdi, I am Kürdi, yapalım muhayyer Kürdi.' Muhayyer Kürdi bir şarkı çaldık" diye konuştu.
     Bu arada söze giren Kalkınma Bakanı Yılmaz, akşam yemeği esnasında Çağlayan'ın sazla, "Burası Muş'tur" türküsünü seslendirdiğini söyledi. Çağlayan da gülümseyerek, bu türkünün "Muşluların milli marşı" olduğunu dile getirdi.
     Tenis maçını da değerlendiren Çağlayan, "Doğulular tenisi çok iyi oynuyorlar. Tenis, Kürtlerin ata sporudur. Görüyorsunuz Vahit Bey, Mehmet Bey... Esra kardeşimiz de eş durumundan Kürt. Birkaç ay önce Ankara'da tenis oynarken 4 kişiydik, hepimiz Doğu ve Güneydoğu'dan gelmişiz" dedi.
     Mehmet Şimşek'in topa vuruşlarını beğenen Çağlayan, İzzet Şahin'in vuruşlarının ise eşi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in sahaya gelmesiyle sertleştiğini belirtti.
     Maçı izlemeye gelen Fatma Şahin de eşinin çok iyi tenis oynadığını söyledi. Çağlayan'a maçın durumunu soran Şahin, gülerek "Maliye karşısında nasıl olacak şimdi" ifadesini kullandı.
     Tenis maçını Mehmet Şimşek'in takımı kazandı. Maçın ardından konuşan Şimşek, eşi Esra Şimşek'in karşılaşmanın sonlarına doğru performansını artırdığını söyledi. Fatma Şahin de tekniğinin çok iyi olduğunu belirttiği Esra Şimşek'i kutladı. Esra Şimşek ise "Üç erkeğe bir bayan olmasına rağmen yine de gayet iyiydim" diye konuştu.
    
     -Milletvekillerinden futbol maçı-
    
     Bazı milletvekilleri ise kamptaki serbest zamanlarında futbol oynadı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ile İstanbul Milletvekili Hakan Şükür'ün, takımların kaptanı olarak sahaya çıktığı maç, çekişmeli geçti.
     Bazı bakanların da bir süre izlediği maçta, Hakan Şükür'ün takımı, Süleyman Soylu'nun takımını 10-6 yendi.
     Futbol maçında, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in oğlu ile Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Ramazanoğlu'nun kızı Sara Zeynep de forma giydi.
     Bakan Şahin, Hakan Şükür'e, tanıştırdığı oğlunun maçta nasıl bir performans sergilediğini sordu. Şükür de "Sizin oğlunuz olduğunu bilseydim, daha çok gol atardım" diyerek güldü.
    

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:39

İLGİLİ HABERLER