
"BAKAN ÇELİK ÖĞRENCİYKEN, 'ATATÜRK GİBİ MECLİSE GİRECEĞİM' DEMİŞTİ"
ERSOY YALÇIN
MERSİN - Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Mersin'in Tarsus İlçesi'nde ilköğretim okulu öğretmeni ile karşılaşınca duygulu anlar yaşadı.
Milli Eğitim Bakanı Çelik, hayırsever Mehmet-Ramiz Asutay kardeşler tarafından Tarsus'un Yeşil Mahallesi'nde bağışlanan arsaya yapılan 21 derslikli Ramiz-Mehmet Asutay İlköğretim Okulu'nun açılışını yapmak üzere Mersin'in Tarsus İlçesi'ne geldi.
Bakan Çelik, burada Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde Tatvan Temel Eğitim İlköğretim Okulu'ndaki öğretmeni Remziye Tuğba ile karşılaştı. Bakan Çelik, öğretmeni ile bir süre sohbet etti. Hüseyin Çelik'e ve ölen ağabeyi Ali Çelik'e öğretmenlik yaptığını anlatan emekli öğretmen Remziye Tuğba, "Bakan Çelik öğrenciyken, 'Atatürk gibi meclise gireceğim' demişti. O başarılı bir öğrenciydi" dedi. 21 derslikli Ramiz-Mehmet Asutay İlköğretim Okulu'nun açılışında konuşan Bakan Çelik, çocuklarını okutamayan yoksul ailelerin kendilerine başvurmasını istedi.
Devletin eğitim için bütün imkanlarını seferber ettiğini kaydeden Çelik, hükümet olarak sadece devlet kaynaklarıyla değil, eğitime destek kampanyası, Dünya Bankası kredileri ve AB hibeleriyle okullar yaptıklarını belirtti. Bakan Çelik, konuşmasında, "'Biz, kenar mahalle insanıyız, bizim çocuklarımızdan bir şey olmaz' diye düşünmeyin. Bakın ben Van'ın kuş uçmaz, kervan geçmez, elektriği, suyu ve okulu olmayan bir köyün insanı olarak azmettim. Öğrencilik yaşantım yatılı okullarda geçti. Şimdi Milli Eğitim Bakanı oldum. Yani emek edenin, çaba sarf edenin azim ederek okuyanın bu ülkede önü açık. Siz hemşehrilerime tavsiyem, çocuklarınıza büyük hedef gösterin. Çocuklarını imkanlarını kısıtlı oluşundan dolayı okula gönderemeyen herkese kapımız açık. Devlet yatılı okulları bu çocuklar için vardır" dedi.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 07:23