
Bakan Eroğlu'ndan Taksim olaylarına Gökkafes'li tepki...
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Taksim Gezi Parkı ve çevresinde yaşanan olaylara ilişkin, "Geçmiş hükümetler tarafından yeşil alanlar hep iptal edildi. Birden bire yeşil alan içinde Gökkafes, Taksim’in ortasına hançer gibi saplandı. Niye onu söylemiyorlar? Yani bunlar gerçekten samimi değil” dedi.
Taksim’de bir yayalaştırma çalışması yürütüldüğünü, araçların yer altına alındığını ifade eden Eroğlu, şöyle devam etti:
"Orada kenardaki birkaç ağaç alınmış. Çok cüzi bir miktarda... Çok fazla bir ağaç kesimi söz konusu değil. Kaldı ki biz, son 10 yılda 2 milyar 711 milyon adet fidanı Türkiye’de toprakla buluşturduk. İstanbul’a da çok ağaç diktik. Ayrıca iki tane muhteşem şehir ormanı kuruyoruz. Bunlar gerçekten çok büyük hizmetler. Sayın Başbakanımız İstanbul Belediye Başkanıyken bize 'Geçmişte İstanbul’u neden ağaçlandırmamışlar' diye sorduğunda biz şu cevabı vermiştik: İnsanlara su verememişler ki ağaçları sulasınlar... O dönemde fidan üretimi yapıldı ve şehir ağaçlandırıldı."
- "Eskisinden daha fazla yeşil alan olacak"-
Bu yıl İstanbul’da 5 milyon fidanı toprakla buluşturacaklarını ifade eden Bakan Eroğlu, şunları kaydetti:
“Gezi Parkı'nda yapılacak şey aslında, tarihi bir eser vardı orada. O eseri ihya etmek. Etrafındaki güzelliği, yeşil alanı muhafaza ederek… Bu da tarihi eserlere olan saygımızdan. Ama geçmiş hükümetler tarafından yeşil alanlar hep iptal edildi. Birden bire yeşil alan içinde Gökkafes, Taksim’in ortasına hançer gibi saplandı. Niye onu söylemiyorlar? Yani bunlar gerçekten samimi değil. Hemen Taşkışla’nın karşısında bir otel inşa edildi. Nasıl oldu o? Orada da muhteşem bir park vardı. Koca bir otel yapıldı. Biz otel yapmayacağız oraya, AVM de yapılacak değil. Oraya mevcut tarihi eseri yeniden ihya etmek için böyle bir çalışma yapılıyor. Benim şahsi kanaatim şu; bunu siyasi olarak kullanıyorlar. Projeye baksalar, ağaçları saysınlar, eskisinden daha fazla yeşil alan olacak.”
Söz konusu parkın Taksim ile bütünleşmediğini dile getiren Bakan Eroğlu, Taksim’i yeşillendirmek suretiyle muhteşem bir meydan haline getireceklerini, yeşil alanların katledilmesini kendilerinin de istemediğini sözlerine ekledi.
Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 14:50