Gündem
  • 12.2.2013 22:09

Bakan Güler'den gazeteci Didem Tuncay'a ziyaret

     Güler, Ankara Numune Hastanesinde hastane yöneticisi Prof. Dr. Nurullah Zengin ve diğer hekimler tarafından karşılandı.
     Tuncay'ı ziyaret ederek sağlık durumu hakkında bilgi alan Güler, hastaneden ayrılırken yaptığı açıklamada, Tuncay'ı patlamanın olduğu gün de ziyaret ettiğini anımsattı.
     Bu arada da zaman zaman Tuncay'ın ailesi ve doktorlarıyla görüşüp bilgi aldığını ifade eden Bakan Güler, sağlık durumunun iyiye gittiğini bildirdi.
     Tuncay'ın sağlığı ile ilgili en başta korkulan bazı ihtimallerin de olumlu yönde seyrettiğini belirten Güler, yaralı gazeteciye geçmiş olsun dileklerini iletti ve hızla iyileşmesinin kendisini sevindirdiğini söyledi.
    
     -Sınır kapısındaki patlama-
    
     Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki patlamaya da değinen Bakan Güler, bir gazetecinin sorusu üzerine, şu ana kadar 4'ü Türk vatandaşı 14 kişinin olayda yaşamını yitirdiğini söyledi.
     10 kişiyle ilgili kimlik tespiti çalışmalarının sürdüğünü bildiren Güler, ''Patlamanın olduğu yerin yakınlarında hayatını kaybedenlerle ilgili testleri devam ettiriyorlar. Onun için kimlikleri henüz belirlenemedi. Bu nedenle Türk mü, Suriyeli mi onu belirlemeye çalışıyorlar'' dedi.
     Patlamaya ilişkin bazı görüntülerin Anadolu Ajansı (AA) aracılığıyla kamuoyuyla paylaşıldığını kaydeden Bakan Güler, sözlerini şöyle sürdürdü:
     ''Bu görüntüleri vermemizin sebebi, patlamaya neden olan aracın Suriye tarafından gelip 14.14'te orada park ederek 14.37'ye kadar orada kalışını kamuoyuna açıkça göstermektir. Çünkü bu konuda spekülasyonlar olduğunu gördük. Patlamaya sebep olan aracın da Türkiye'de kaydının bulunmadığı bu şekilde belirlenmiş oldu.
     O görüntüleri izleyenler de göreceklerdir ki araçtan inen 3 kişiden ikisi Suriye tarafına döndü, birisi de Türkiye'ye giriş yapan kişi. Arkadaşlarımız olayın nasıl, hangi amaçlarla gerçekleştirildiğini belirlemeye çalışıyorlar. Sanırım kısa zamanda da netice alırız. Tabii bir şiddet olayıdır, hangi amaçla yapılmış olursa olsun bunu insanlığa, huzura karşı yapılmış olan bir hareket olarak değerlendiriyoruz. Biz de o bölgede gerekli önlemlerimizi, tedbirlerimizi almaya devam edeceğiz.''
     Güler, Didem Tuncay'ın doktorlarına da teşekkür etti ve ''Aile de bu konuda memnuniyetini ifade etti. Ben de kendileri adına çok seviniyorum. İyi ki böyle bir hastanemiz var, iyi ki böyle arkadaşlarımız, değerli uzmanlarımız var. Kendilerine teşekkür ediyorum sağ olsunlar'' dedi.
    
     Muhabir: Serdar Açıl
     Yayıncı: İbrahim Uyar

 

Güncellenme Tarihi : 21.3.2016 11:36

İLGİLİ HABERLER

Onceki Sayfa
Sonraki Sayfa