Gündem
  • 29.8.2011 17:11

BAKAN KILIÇ: ''GEÇ KALMIŞ DOĞRU BİR ADIM''

SAMSUN (A.A) - Bakan Kılıç, Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde bulunan ''e-muhtıranın'' Türk demokrasisine ve hukuk devleti ilkesine kasteden bir metin olarak bugüne kadar durduğunu söyledi.
Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesindeki e-muhtıranın kaldırılmasının doğru bir karar olduğunu belirten Kılıç, sözlerine şöyle devam etti:
''Genelkurmay Başkanlığının internet sitesindeki 27 Nisan tarihli e-muhtıra açıklamasını 30 Ağustos Zafer Bayramı öncesinde kaldırması geç kalmış doğru bir adımdır. O muhtıra orada iktidar partisine ya da Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ne değil, doğrudan Türk demokrasisine ve hukuk devleti ilkesine kasteden bir metin olarak durmaktaydı. Anlaşılıyor ki, her doğru kararın verileceği ve uygulanacağı bir zaman var. Ve yine anlaşılıyor ki, 'Türkiye Cumhuriyeti Devleti demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir' demekle demokrat olunmuyor. Demokrasiye yönelik sağlam inancın somut adımlarla ve gerçekçi duruşlarla desteklenmesi gerekiyor. Benim kanaatimce, Türkiye demokrasisi bundan böyle milleti yok sayan, milli iradeyi umursamayan demokrasi dışı müdahalelere, tamamen kapalı bir hale gelmiştir.''

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 14:28

İLGİLİ HABERLER