Gündem
  • 25.2.2023 13:31

Bakan Kurum: Vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesindeki vatandaşların kalacak yer konsunda mağdur edilmeyeceğini ifade ederek, "Konteynerlerden sonra prefabrik ve tuğla evlerimiz de hazır." dedi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 20 gün geçti.

11 ilde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler 14 milyon kişiyi etkiledi.

44 binden fazla vatandaşın hayatını kaybettiği depremde binlerce ev enkaza dönüştü.

Evi hasar alan ve evsiz kalan vatandaşlar için geçici yaşam alanları oluşturulmaya başlanıldı.

Konteyner kentlerin yanı sıra Evim Evin olsun kampanyası ve KYK yurtlarına yerleştirilen vatandaşlar geçici konutlarında misafir ediliyor.

1.280 geçici alanı paylaştı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı kalıcı konutlarla ilgili çalışmalarını aralıksız sürdürürken diğer taraftan da geçici barınma alanlarının inşasında son aşamaya geldi.

Bakan Murat Kurum, Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde yığma tuğla ile inşa edilen 1.280 adet geçici yaşam alanı ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Murat Kurum: Vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz

"Vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz"

Bakan Kurum sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

Kalıcı konutlarımızı tamamlayana kadar vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz. Konteynerlerden sonra prefabrik ve tuğla evlerimiz de hazır.

Bakanlığa bağlı Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Genel Müdür Yardımcısı Alim Kaplaner de geçici yaşam alanıyla ilgili bilgi verdi.

Murat Kurum: Vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz

 "Sıcak bir ortamda yaşayacaklar"

Kaplaner şu ifadeleri kullandı:

Geçici yaşam alanlarımızda minimal ölçülerde bir ailenin kullanabileceği tüm ihtiyaçlar olacak. Sıcak bir ortamda yaşayacaklar.

Sıcak suları akacak, tuvaleti, banyosu, mutfağı, salonu ve yatak odası var. En kısa sürede hazırlayıp teslim etmeyi planlıyoruz. Bunun için de var gücümüzle çalışıyoruz.

Murat Kurum: Vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz

Güncellenme Tarihi : 25.2.2023 13:34

İLGİLİ HABERLER