Sağlık
  • 10.5.2013 12:07

Bakan Müezzinoğlu’ndan şiddet açıklaması

Malatya Valisi Vasip Şahin’i ziyaret eden Bakan Müezzinoğlu, uzman ve pratisyen hekimi konusunda ülkenin dar boğazdan geçtiğini belirterek, “4-5 yıl sonra ilave gelişmeler başlayacak. Bu sürede fiziki mekanlarımızı ve teknolojik altyapımızı hazır hali getireceğiz ancak ne yazık ki, yetişmiş uzman sayısında ciddi bir açığımız var” ifadelerini kullandı.
Bakan Müezzinoğlu, bir basın mensubunun sağlık çalışanlarına yönelik şiddetle ilgili sorusuna, “Sağlık çalışanlarını korkutursanız, güçlü bir sağlık hizmeti verme şansımız azalır. Güçlü sağlık hizmetimizi ancak morali iyi sağlık çalışanları ile verebiliriz. Onları korumak başlıca sorumluluğumuzdur. Sağlık çalışanlarımıza sözlü ve fiili müdahalelere asla toleransımız olmayacaktır. Bakınız bir yaralı terörist hastaneye getirildiğinde bakmak durumundayız. Şiddet yapana da mesleki anlamda sağlık hizmeti veririz ancak şiddet uygulayanın hukuk karşısında en ağır şekilde cezalandırılmasını arzu ederiz. Bunun hukuki zeminini hazırlarız" yanıtını verdi.
Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanlara daha ağır ceza verilmesi için Adalet ve İçişleri Bakanlığı nezdinde çalışmaların devam ettiğini belirten Müezzinoğlu, "Netleşmiş ve olgunlaşmış bir süreçte değiliz. 10-15 gün içinde Bakanlar Kurulu’na getireceğiz. Bu dönem bitmeden Meclis’e gelecek ve yasalaştırmaya çalışıyoruz. Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanlara toleransımız olmayacaktır“ diye konuştu.
Müezzinoğlu, sözlerini, “Malatya’nın karaciğer organ naklinde yakaladığı başarı, yalnız Malatya’nın değil Türkiye’nin sağlık alanındaki bir marka değeridir” ifadeleriyle tamamladı.
Vali Şahin ise brifinginde, 640 yataklı ve 800 yataklı yeni yapılan devlet hastanesi yanına Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi ile Kadın Doğum Çocuk Hastanesi’nin de yapılacak olması ile bu bölgenin sağlık kampüsü haline dönüşmüş olacağını dile getirdi. Şahin, “Şu anda, üniversite, kamu ve özel hastaneler dahil 2 bin 250 yatağımız var. 10 bin civarında sağlık sektörü hizmet eden var. Nüfus başına düşen sağlık personeli bakımından da iyi bir durumdayız” ifadelerini kullandı.
Bakan Müezzinoğlu’nun ziyaretinde, AK Parti Malatya Milletvekilleri Cemal Akın, Mustafa Şahin ve Ömer Faruk Öz, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, diğer ilgili ve yetkililer de bulundu.
Vali Şahin Bakan’a tepside kuru kayısı hediye etti.
(İHA)

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:29

İLGİLİ HABERLER