Asayiş
  • 10.10.2020 21:28

Bakan Pakdemirli: Hatay yangını kontrol altına alındı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Hatay’daki orman yangınına ilişkin açıklamalarda bulundu. Pakdemirli yangının kontrol altına alındığını duyurdu.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Hatay’daki orman yangınına ilişkin açıklamalarda bulundu. Pakdemirli, dün sabahtan beri devam eden orman yangınının kontrol altına alındığını açıkladı.

İki gündür devam eden ve yerleşim yerlerine sıçrayan yangınla ilgili açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yangının kontrol altına alındığını ve yangınla ilgili bazı şüphelilerin gözaltına alındığını duyurdu.

Gözaltına alınanlar var

Terör örgütünün parmağı olduğu düşünülen yangınlarla ilgili  bazı gözaltıların olduğunu söyleyen Pakdemirli, 'Yangınlarla ilgili şüpheli 4 kişi gözaltına alındı. 2’si savcı tarafından serbest bırakıldı. 2 yeni şüpheli daha gözaltına alındı. Bunlarla ilgili de işlem yapılacak.' dedi.

Emniyet güçlerine teşekkür eden Pakdemirli, "İHA, dünden beri süreci kontrol etmemizde büyük fayda sağlıyor. İhbarlar konusunda da İHA'ları kullanmak bizim için son derece faydalı." açıklamasında bulundu.

Yangın kontrol altına alındı

İki gündür devam eden yangının kontrol altına alındığını duyuran Pakdemirli, "Yangın şu an itibariyle kontrol altına alındı. Rüzgarın şiddetli olduğu durumlarda da vatandaşlarımızın hem ormanlık alanlardan hem de ateşten uzak durmasını tekrar hatırlatalım." dedi.

Her yangından sonra ortaya çıkan spekülasyonları hatırlatarak, ormanların anayasayla korunduğu vurgusunu yapan Pakdemirli, "Yangından sonra bu ormanların imara açılması turizme, madene tahsis edilmesi söz konusu değildir. Bu sipekülasyonlara da vatandaşlarımızın kulak asmamasını özellikle rica ediyorum." ifadelerini kullandı.

Can kayıbının olmadığını söyleeyn Pakdemirli, "Ağaçlarımız için üzgünüz ama tek tesellimiz can kaybımızın olmaması.. Hepimize geçmiş olsun." şeklinde konuştu.

YENİAKİT

Güncellenme Tarihi : 10.10.2020 20:32

İLGİLİ HABERLER