Gündem
  • 30.7.2021 22:01

Bakan Pakdemirli son durumu açıkladı! 70 yangın kontrol altında

Ülkemizde art arda çıkan yangınlara karşı mücadele devam ediyor. Yangınlar hızla kontrol altına alınırken, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli son durumu açıkladı. Son olarak İzmir Ödemiş'teki yangının da kontrol altına alındığını bildiren Bakan Pakdemirli, şimdiye kadar 70 yangının kontrol altına alındığını bildirdi. Devam eden 11 yangını söndürme çalışmaları ise devam ediyor. Öte yandan Bakan Pakdemirli yangınlara müdahale eden uçak sayısının 3'ten 6'ya yükseldiğini de aktardı.

66 YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

28-30 Temmuz arasında çıkan yangınlar grafik olarak vatandaşlara sunulurken; Kayseri, Kahramanmaraş, Edirne, Kütahya, Balıkesir, Kilis, Kocaeli, Kastamonu, Sakarya, İstanbul, Kocaeli, Hatay, Bursa, Diyarbakır, Karaman, Manisa, Çanakkale, Elazığ ve Kırklareli'de çıkan yangınlar kontrol altına alındı. Yaşanan bu gelişmeyle birlikte kontrol altına alınan yangın sayısı 66 olarak kayıtlara geçti.

"MÜCADELEMİZ ARALIKSIZ SÜRÜYOR"

Bakan Pakdemirli konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada Elazığ'daki yangnın kontrol altına aldığını duyurmuştu. Mücadelenin devam ettiğini belirten Pakdemirli, "Devam eden yangınlara; 6 uçak 9 iha 1 insansız helikopter 1 yangın söndürme tankı 45 helikopter 1080 arazöz 55 iş makinası 4000'in üzerinde personel ile müdahale ediyoruz. Mücadelemiz aralıksız sürüyor" dedi.

Güncellenme Tarihi : 31.7.2021 11:44

İLGİLİ HABERLER