Spor
  • 1.6.2007 01:23

BAKAN ŞAHİN'DEN 'YABANCI OYUNCU SAYISI' İLE İLGİLİ KULÜPLERİ ŞAŞIRTAN AÇIKLAMA!..

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, liglerde oynayacak yabancı futbolcu sayısının serbest bırakılmasının milli takıma zarar vereceğini söyledi.
      Mehmet Ali Şahin, TBMM'nin kapanışı nedeniyle Meclis Parkı'nda verilen kokteyle katıldı. AA muhabirine yaptığı açıklamada bulunan Şahin, Kulüpler Birliği'nin, Futbol Federasyonu'na yabancı futbolcu sayısının serbest bırakılması için öneri götürmesi hakkında şöyle konuştu:
      ''Yabancı futbolcu sayısı serbest bırakılırsa milli takım zarar görür. Çünkü futbol takımlarında yabancı oyuncu sayısı artarsa milli takıma kaliteli oyuncu yetişmesi daha zor olur. Bu bakımdan da sakıncalar doğurur. Ancak, Avrupa kupası maçlarında yabancı oyuncu sayısının artması takımlarımızın başarısı açısından yararlı olacağı kanaatindeyim.'' Şahin, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Teşkilat Yasası ile ilgili düzenlemenin başbakanlıkta takıldığını belirterek, ''Bu yasanın şimdilik çıkmasının bazı sakıncaları olduğunu düşündük ve yasayı seçimden sonraya bıraktık'' dedi.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 18:33

İLGİLİ HABERLER