Gündem
  • 5.12.2021 14:20

Bakan Soylu, hukuk eleştirilerine yanıt verdi

Hakkında, "Hukuku saymayan İçişleri Bakanı mı olur" diye söylemlerin olduğunu ifade eden Bakan Süleyman Soylu, uyuşturucuyla mücadelede rakamları vererek başarıya dikkat çekti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki Vilayetler Evi'nde düzenlenen "Türkiye Kadın Muhtarlar Derneği Balıkesir Buluşması" programına katıldı.

Burada gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Soylu, kendisine yönelik gelen eleştirilere yanıt verdi.

"NE KADAR KINARLARSA KINASINLAR.."

"Uyuşturucu satan satıcıyı polisimiz gördüğü andan itibaren ayaklarını kırsın" dediği günden bu yana uyuşturucudan ölenlerin sayısının 941'den 314'e düştüğünü ifade eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bana ne kadar kötü söz söylerse söylesinler, ne kadar kınarlarsa kınasınlar 914 sayısı 314 sayısından büyüktür." ifadelerini kullandı.

NE YAPIYORSAK HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜYLE YAPIYORUZ

Süleyman Soylu, açıklamalarında şu ifadeleri kullandı;

"Ne yapıyorsak hukukun üstünlüğüyle beraber yapıyoruz. Hukukun üstünlüğünden de ayrılmamız mümkün değildir. Hukukun bize el verdiği imkanlarla beraber bunu gerçekleştiriyoruz.

UYUŞTURUCU SATICISININ AYAKLARINI KIRIN TALİMATI

'Hukuku saymayan İçişleri Bakanı mı olur' gibi birçok laf söylendi. Varsın söylesinler.

'Uyuşturucu satan satıcıyı polisimiz gördüğü andan itibaren ayaklarını kırsın' dedim, kıyameti kopardılar.

941 Mİ BÜYÜK 314 MÜ

Onu söylediğim zaman Türkiye'de uyuşturucudan ölen insan sayısı 941 kişiydi, şimdi uyuşturucudan ölen insan sayısı 314 kişi. 941 mi büyük 314 mü?

Bana ne kadar kötü söz söylerse söylesinler, ne kadar kınarlarsa kınasınlar 914 sayısı 314 sayısından büyüktür.

Bir kişi uyuşturucudan hayatını kaybetmesin, ben onların bütün kötü sözlerine talibim. O kadar basit.

Türk polis teşkilatı ve jandarmamızla nasıl çalıştığınızı, nasıl el birliği içinde bütün kötülüklerle mücadele ettiğinizi de biliyorum. Bir zaman dediler ki 'Bu muhtarlık kurumu kalksın'.

Burada tekrar söylüyorum. Afet, sel, yangın, salgın gördük. Ondan sonra zor zamanları gördük. Uyuşturucuyla, afetle mücadeleyi görüyoruz. Çatlasınlar patlasınlar, muhtarlık mesleği ilelebet devam edecek.""

Güncellenme Tarihi : 5.12.2021 14:21

İLGİLİ HABERLER