Gündem
  • 30.6.2010 16:11

BAKAN YILDIRIM: ''HIZ SINIRLARINI ZORLAMA MECBURİYETİ YOK''

ANKARA - Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, bölünmüş yollardaki hız limitleriyle ilgili düzenlemenin yeni yapıldığını ve değişikliğin söz konusu olmayacağını belirterek, ''Vatandaşların fiilen uyguladıkları hızı, yasal sınırı oraya getirdik. Bu şu demektir; yani illaki hız sınırlarını zorlamak diye bir mecburiyet yok'' dedi.
Yıldırım, Tapu Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS)İşbirliği Projesinin imza töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yıldırım, bir gazetecinin ''Bölünmüş yollardaki hız sınırının artırılmasına yönelik eleştiriler olduğu'' yönündeki sorusu üzerine ''Kim eleştiriyor bilmiyorum ama bölünmüş yollarda hız sınırlaması, fiili durumla örtüşmüyor'' yanıtını verdi.
Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Vatandaşların fiilen uyguladıkları hızı, yasal sınırı oraya getirdik. Bu şu demektir; yani illaki hız sınırlarını zorlamak diye bir mecburiyet yok. Yolların yapım durumuna göre zaman zaman tamir ve bakımına göre bu azami hız sınırının karayollarımız yapacağı işaretleme ve uyarılarla daha alt düzeyde tutabilecektir. Yaşanan tecrübeler ve vatandaştan gelen talepler doğrultusunda böyle bir düzenleme yaptık. Bunun daha mürekkebi kurumadan değiştirme söz konusu olmaz.''

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 06:21

İLGİLİ HABERLER