Gündem
  • 23.9.2013 22:11

Bakan'a kızını bırakıp gitmek istedi

Bakan Yıldız'dan kızının otutulmasını istediği öne sürülen I.T., güvenlik görevlileri tarafından uzaklaştırıldı.

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Aygaz’ın Mersin’deki depolama tesislerinin lisansını sonlandırmasında bir kasıt olmadığını söyleyerek, "Bu tamamen teknik bir konudur" dedi. Yıldız, Uzan ailesine karşı açılan ikinci davanın avukatlık bedeli olan 5 milyon doları da aldıklarını söyledi.

Bakan Taner Yıldız, Kayseri’deki programına Ahi Evran Haftası kutlamalarına katılarak başladı. Buradaki etkinliklerden önce gazetecilerin sorularını yanıtlayan Taner Yıldız, Koç Grubu'na ait Aygaz’ın Mersin’deki gaz depolama tesislerin lisansının Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından sona erdirilmesi ile ilgili soruya, şu yanıtı verdi:

"Aygaz’ya yapılan işlemler herkes tarafından biliniyor. Kesinlikle bir kasıt söz konusu değildir. Bu konuda bize de benzeri sorular geliyor. Aygaz’ın 28 depolama tesisinden birinin lisansı sonlandırıldı. Bu tamamen teknik bir konudur. Siyasi bir karar kesinlikle olamaz. Şahsımın da hükümetimin de şahsi bir kararı söz konusu değildir."

Bakan Yıldız, kaya gazı konusunda önemli çalışmalar yapıldığını, alternatif enerji kaynakları konusunda kaya gazının da önemli bir yer tuttuğunu belirterek, "Trakya’da ve Doğu Anadolu’da kaya gazı konusunda önemli çalışmalarımız var. Ülkemizde kaya gazı konusundaki sondajlar devam etmektedir" diye konuştu.

Uzanlar’la ilgili mahkeme kararların sonuçlandığına da dikkati çeken Taner Yıldız, "Uzanlar'la ilgili davaların aslı ve temyizi bitti. Bu davalarla ilgili olarak avukatlık masraflarının ülkemize ödenmesine ilişkin sonuçlar alınmaya başladı. Son olarak 5 milyon dolarlık bir masrafı aldık. Bunun ardından yarım milyon dolarlık bir başka avukatlık masrafının alınması söz konusu. Ülkemizin bir dolarını bile kimsede bırakmayız. Uzan ailesinde bir dolarımızı bile bırakmayacağız. Libanonco davasının sonuçları da lehimize bitti. Onun masraflarını da alacağız. Ahilik törenine denk geldiği için söylüyorum, esnafımız alının teriyle para kazanırken, biz ülkemizdeki 76 milyon insanın parasını çalmak isteyenlere verecek 1 dolarımız bile yok" dedi.

'TEK KURUŞU, ÜLKEYİ SOYMAK İSTEYENLERE BIRAKMAYACAĞIZ'

Bakan Taner Yıldız, Kayseri’de Talas Caddesi'ndeki Ahi Evran Müzesi önünde, 'Yılın Ahisi' seçilen Develi İlçesi'nden terzi Mahir Solak’a cüppesini giydirmeden önce yaptığı konuşmada yine Uzan ailesiyle ilgili dava sürecine değinerek şunları söyledi:

"230 milyar dolarlık Türkiye aleyhine dava açan bir Uzan grubu vardı. Bu rakam Türkiye’nin 2002 yılındaki gayri safi yurtdışı milli hasılası kadardı. Yani şunu söylüyordu; 'Ben bu ülkeyi istiyorum' diyordu. 'Ben 2002 yılındaki Türkiye’yi istiyorum' demekti. Hamdolsun tüm uluslararası davalar, uluslararası tahkimi kazandık. Bununla kalmadık avukatlık paralarını da kazandık. Bunların tümünü tek tek esnafımızın, sanatkarımızın, vatandaşımızın parasını, dolarını, tek kuruşunu ülkeyi soymak isteyenlere bırakmayacağız. Ahilik haftasında bırakın ülkenin soyulmasınıı, yanındaki esnaf kardeşinin siftah yapmasını isteyen dokudan geliyoruz. Bu çok büyük bir zenginlik ve hazinedir. Bu ülkenin 75 milyonun duası da yanımızda. Biz Allah'a inanan, halkından aldığı destekle ülkenin idaresine irade koyanlarız."

Bakan Yıldız, konuşmasının ardından, Vali Orhan Düzgün, AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz ve KESOB Başkanı Mustafa Alan ile birlikte 'Yılın Ahisi' seçile terzi Mahir Solak’a şed kuşatıp cüphesini giydirdi. Bakan Taner Yıldız ve protokoldekiler daha sonra katılıcımlara Ahi pilavı dağıttı.


PANCAR ALIM KAMPANYASINA KATILDI

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayserigaz Scada (merkezi komuta) merkezinin açılışını yaptı. Bakan Yıldız, tesisin benzerini Almanya’da gördüğünü buradakinin daha da gelişmiş olduğunu söyledi. Bakan Taner Yıldız’a, Kayserigaz yönetim kurulu tarafından köstekli saat hediye edildi.

Daha sonra Kayseri Şeker Fabrikası’nın 59’uncu Pancar Alım Kampanyası’na katılan Bakan Yıldız, AK Parti hükümeti döneminde her alanda büyüme yaşandığını, bunu yeterli görmediklerini söyledi. Yıldız, "Yaptıklarımız gerekli ama yeterli değil. Tüm gayretimiz gelecek nesillere, sizlerin torunlarına daha iyi bir ülke bırakmak" dedi.

Bakan Yıldız, Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay’ın, şeker kotasının artırılması yönündeki isteğine ise "Bu ülkede 1 yılda 11 gün çalışan farika var. Şeker fabrikaları çalışanın özelleştirilmeden önce, kamudayken nasıl çalıştığını hepimiz biliyoruz. Biz hak-hukuka saygılı olarak 76 milyon vatandaşımızın hakkını korumak adına görevdeyiz. Haklısınız, çiftçi daha da üretmek, çalışan daha fazla çalışmak istiyor. Ama kota ile ilgili kanunlar var. Bunun dışına çıkamayız" diye konuştu.

Bakan Yıldız, burada pancar alım kampanyasını başlatırken, 50 yılı aşan pancar üreticilerine plaket ve hediye verdi. Pancarı ilk getirenlere ise laptop ve çeşitli hediyeler verildi.

DEVELİ'DE TÖREN

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, buradan Develi İlçesi'ne geçerek, Muammer Kocatürk Endüstri Meslek Lisesi, Pembe Cesarettin Kocatürk Ortaokulu, Erciyes İlk ve orta okulu ve Develi Belediyesi Bölgesel Hayvan Pazarıyla, Kayserigaz Doğalgaz alt yapı temel atma törenine katıldı. Okulların temelini atan, hayvan pazarının ruhsatını Belediye Başkanı Recep Özkan’a veren Bakan Yıldız doğalgaz nakil borusunu vidaladı.

Öte yandan buradaki tören sırasında yerinde oturan Bakan Yıldız'ın yanına gelen I.T. adlı kişi, kızını burada bırakıp ayrılmak istedi. Bakan Yıldız'dan kızının otutulmasını istediği öne sürülen I.T., güvenlik görevlileri tarafından uzaklaştırıldı. Bakan Yıldız ise I.T. ile yakından ilgilendi.

Bakan Yıldız, programın ardından ilçeden ayrıldı.

VİDEO İÇİN LÜTFEN LİNKİ TIKLAYINIZ

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:46

İLGİLİ HABERLER