Gündem
  • 16.5.2013 13:44

Bakandan öğrencilere tatil müjdesi!..

BURDUR'da incelemelerde bulunan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, sadece lise öğrencilerine tatil olacağı açıklanan 20 Mayıs Pazartesi gününün ilk ve ortaokul öğrencileri için de tatil edildiğini açıkladı.

MİLLİ Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'ndan sonra sadece lise öğrencilerine tatil olacağı açıklanan 20 Mayıs Pazartesi gününün, ilk ve ortaokul öğrencileri için de tatil edildiğini bildirdi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Burdur'da düzenlenen 2'nci Hayvancılık ve Süt Endüstrileri Fuarı'na katıldı. Bakan Avcı, fuar alanında, Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, Belediye Başkanı AK Partili Sebahattin Akkaya, Burdur milletvekilleri AK Partili Bayram Özçelik ve Hasan Hami Yıldırım ile CHP'li Ramazan Kerim Özkan tarafından karşılandı.

KEPENEK GİYDİ, SÜT İÇTİ

Açılış töreninde konuşan Bakan Avcı, fuarın hayırlı olması dileğinde bulundu. Bazı çevrelerin aklına, 'Milli Eğitim Bakanlığı'nın, Hayvancılık ve Süt Endüstrileri Fuarı'yla ne ilişkisi olabilir' sorularının gelebileceğini vurgulayan Bakan Avcı, "Süt endüstrisinin en büyük tüketicisi, müşterisi, Milli Eğitim Bakanlığı'dır. Onun için bu fuar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı kadar bizi de yakından ilgilendiriyor" dedi.

Konuşmaların ardından fuarın açılışını yapan Bakan Avcı'ya çoban kepeneği giydirildi, ardından dev inek maketinden sağılan süt ikram edildi.

20 MAYIS'TA TÜM OKULLAR TATİL

Fuarı gezerek sektör temsilcilerinden bilgi alan Bakan Avcı, daha sonra Burdur Valiliği'ne geçti. Valilik şeref defterini imzalayan Bakan Avcı, Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'ndan sonraki gün olan 20 Mayıs'ta okulların tatil olup olmayacağı konusuna açıklık getirdi.

Dün yaptığı açıklamadan sonra yanlış anlaşılmaların olduğunu anlatan Bakan Avcı, 20 Mayıs'ta, sadece liselerin değil ilk ve ortaokulların da tatil olacağını açıkladı. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenlerine sadece lise öğrencilerinin katılacağını vurgulayan Bakan Avcı, "Tatil konusunda 20 Mayıs'ta sadece liseliler değil, ilkokul ve ortaokullarımız da tatil" dedi.

Bakan Avcı, konuşmasında Burdur'un eğitimdeki başarısını da değerlendirdi. Burdur'un eğitim istatistiklerinin Türkiye ortalamasının üzerinde olduğuna dikkati çeken Bakan Avcı, "Bu da sevindirici bir durum. Geri kalan eksiklikleri en kısa zamanda tamamlayarak Burdur'u eğitimde daha ileri aşamalara taşımak istiyoruz" diye konuştu.

TARİH KİTAPLARI DEĞİŞECEK

Bakan Avcı, gazetecilerin tarih kitaplarında yapılacak değişikler konusundaki sorusu üzerine, "Tek tek tematik şeylerden ziyade, genel perspektifte bir değişiklik yapıyoruz. Tarih bilim yazımının, bugün ulaştığı ölçütlere uygun tarih kitapları hazırlayacağız. Önümüzdeki döneme yetişmeyebilir. Ama tek tek somut konulardan ziyade genel tarih yazımı bakışı olarak tarihi daha toplumsal bir zeminde anlatan kitaplar olacak" dedi.

Bakan Avcı, valilik ziyaretinin ardından Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya'yı da makamında ziyaret etti. Başkan Akkaya, belediye çalışmaları hakkında Bakan Avcı'ya bilgi verdi. Ziyaretin ardından Başkan Akkaya, Bakan Nabi Avcı'ya 'alaca dokuma' ve ceviz ezmesi' hediye etti.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:17

İLGİLİ HABERLER