Gündem
  • 23.6.2008 19:53

BAKANLAR KURULU'NDAN MİLLİ TAKIMA JEST

ANKARA - Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Türk milli takımına Bakanlar Kurulu olarak başarılar dilediklerini belirterek, başarılı sporculara ''sporcu şeref aylığı bağlanması ve devlet sporcusu'' unvanı verilmesiyle ilgili kanun tasarısının maç öncesi yasalaşmasını istediklerini söyledi.
     Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda çarşamba akşamı Almanya ile yarı final karşılaşması oynayacak olan Türk milli takımına Bakanlar Kurulu olarak başarılar dilediklerini ilettiklerini belirtti. Çiçek, başarılı sporculara ''sporcu şeref aylığı bağlanması ve devlet sporcusu'' unvanı verilmesiyle ilgili kanun tasarısının maç öncesi yasalaşmasını istediklerini belirterek, dereceye girmiş ve Türk bayrağını şerefle dalgalandırmış sporculara bu unvanın verilmesi ve şeref aylığı bağlanmasıyla ilgili yasa tasarısının yarın TBMM'de görüşüleceğini bildirdi.
     Toplantıda ayrıca Avrupa Birliği konusunun da ele alındığını belirten Çiçek, Slovenya'nın dönem başkanlığında iki fasıl daha açıldığını, böylece toplam fasıl sayısının 8'e çıktığını, bunların sayısını artırmanın da mümkün olduğunu ifade etti. Türkiye'nin, şu an bu müzakere sürecine bir çok fasılda hazır olduğunu ifade eden Çiçek, ancak sürecin ağır işlemesi ve başka sebeplerden dolayı fasıl sayısını artırma imkanı bulunmadığını belirtti.
     Tuzla tersaneleriyle ilgili geçtiğimiz hafta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında ilgili bakanlar ve tarafların bir araya gelmesiyle toplantı yapıldığını anımsatan Çiçek, bu toplantı konusunda Bakanlar Kuruluna bilgi sunulduğunu söyledi.

 

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 08:24

İLGİLİ HABERLER