Sağlık
  • 29.5.2016 00:03

Balık pullu genç hastalığı için ilaç bulamıyor

Suriye'deki iç savaş nedeniyle evlerini terk edip annesi ve kardeşiyle Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine sığınan, kendi imkanlarıyla kurdukları çadırda annesiyle yaşayan Muhammed Kulel, savaşın yaşattığı acıların yanı sıra 18 yıldır balık pulu hastalığıyla da mücadele ediyor. Henüz 1 yaşındayken yakalandığı balık pulu hastalığı yüzünden özellikle sıcak havalarda vücudunda kaşıntı olan ve acılar çeken 19 yaşındaki Suriyeli genç, iyileşmek için dua ediyor.

Kameralara konuşmaktan çekinen Muhammet Kulel, yaptığı açıklamada, hastalığı yüzünden acılar çektiğini söyledi. Özellikle sıcak havalarda vücudunun her yerinin kaşındığını dile getiren Kulel, derisinin de döküldüğünü aktardı. Vücudundaki izlerin görüntüsünün de kendisini rahatsız ettiğini belirten Kulel, "Evimiz yok, paramız yok ama ben yetkililerden bu hastalığıma çare bulmalarını istiyorum" dedi.

Tedavi ettirecek imkanları yok

Anne Şemse Mastov da yaklaşık bir yıl önce Halep'e bağlı Sırrin bölgesindeki çatışmaların şiddetlenmesi üzerine kaçarak zorlu bir yolculuğun ardından Türkiye'ye sığındıklarını söyledi.Savaşta yaşadıkları acıların yanı sıra oğlu Muhammed'in 1 yaşında yakalandığı balık pulu hastalığı nedeniyle de çok acı çektiğini ifade eden Mastov, Türkiye'ye gelmeden önce oğlunu 15 günde bir Şam'da hastaneye götürdüğünü, doktorlar tarafından hazırlanan bir ilacı kullanarak oğlunun acılarını bir nebze de olsa dindirdiğini anlattı.

 

Kulel'in annesi oğlunun sıcak havalarda çektiği acılar yüzünden ağladığını söyledi.
Kulel'in annesi oğlunun sıcak havalarda çektiği acılar yüzünden ağladığını söyledi.

'Sıcak havalarda acıdan duramıyor'

Türkiye'ye geldiklerinde bu imkanı bulamadıklarını anlatan Mastov, Akçakale'de oğluyla boş bir arazide kurdukları çadırda hayırsever insanların yardımıyla zor şartlar altında yaşamlarını sürdürdüklerini vurguladı.

Mastov, çocuğunun çok acı çektiğine işaret ederek şunları kaydetti:

"Havalar sıcak olunca acıları daha artıyor ve sürekli 'Üzerime su dökün' diyor. Yaz geliyor, şimdi ne yapacağımı bilmiyorum. Sıcaklar artınca acıdan duramıyor. O ağlıyor, ben ağlıyorum. Muhammed'i 2 defa Şanlıurfa'da hastaneye götürdüm ancak çözüm bulamadık. Ekmek bulmakta bile zorlanırken çocuğumu başka yere götürüp tedavi edecek imkanım yok. Birileri bize yardımcı olursa oğlumu tedavi için il dışındaki başka hastanelere götürebilirim. Ben dünyalık olarak hiçbir şey istemiyorum, oğlumu iyi etsinler bana yeter"
Güncellenme Tarihi : 28.5.2016 21:25

İLGİLİ HABERLER