Sağlık
  • 29.5.2016 01:54

Falcon 9 dünyaya böyle döndü

SpaceX'in yeniden kullanılabilir roketi Falcon 9, üst üste 3. kez deniz üzerine kurulan platforma inmeyi başardı. Roketin dünyaya dönüşünün en net görüntüleri yayınlandı.

Ünlü girişimci Elon Musk'ın kurduğu uzay taşımacılığı firması SpaceX, uzun zamandır yeniden kullanılabilir roket projesi üzerinde çalışıyordu. Geçtiğimiz aylarda bu başarıya ulaşmış, Falcon 9 roketini tekrar karaya indirmeyi başarmıştı.

Birkaç başarısız girişimin ardından deniz üzerine kurulan platforma indirme projesi de başarılı oldu. Zira Elon Musk, roketi karaya indirmenin güvenli olmadığını düşünerek, denize indirilmesini planlıyordu. Son 3 görevde de başarılı olan Falcon 9 roketi, ilk kez 3'te 3 yapma başarısı gösterdi.

70 metre uzunluğundaki roket, dünyadan yaklaşık 91,000 kilometre yükseğe Tayland'ın THAICOM 8 adlı uydusunu yerleştirdi. İki bölüme ayrılan roketin alt kısmı dünyaya doğru geri dönüşe geçti.

Hızı azaltmak için ateşleyiciler çalıştı ve Falcon 9 bir kez daha başarılı bir şekilde deniz üzerine kurulan platforma iniş yaptı.

İşte o görüntüler:

Güncellenme Tarihi : 28.5.2016 20:00

İLGİLİ HABERLER