Asayiş
  • 8.9.2013 15:14

Bankacı 10 milyonla ortadan kayboldu

Elazığ’da esnaflık yapan Fatih Gülten isimli bir vatandaş, özel bir banka tarafından 453 bin lira dolandırıldığını ileri sürdü.

Banka müdür yardımcısının, haberi olmadan kendi adına kredi çektiğini ifade eden Gülten, kendisiyle birlikte diğer esnaf arkadaşlarının da benzer yöntemlerle dolandırıldığını söyledi. Elazığ’da bir çok kişinin aynı kişi tarafından kandırıldığını anlatan Gülten, müdür yardımcısının toplamda 10 milyonluk bir vurgun yaptığını iddia etti.


Dolandırılan esnaf Fatih Gülten, pazartesi günü banka ve müdür yardımcısı hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirterek, “Ramazan ayı içerisinde özel bir bankada çalışmakta olan müdür yardımcısı Koray Tanyeri beni arayarak kredi hesabımda bazı eksikliğin olduğunu, tekrar kredi açıp 3 gün sonra kapatacağını, müfettişlerin geldiğini ve bunu yapmak zorunda olduğunu söyledi. Sonradan öğrendik ki bizim adımıza kredi çekmiş. Biz gittik işlemleri tamamladık. Hortumlanan paranın miktarı 10 milyon TL civarında. Bu durumu 5 gün önce fark ettik. Arkadaşımı aradım bana müfettişlerin geldiğini söyledi. Ben sicilime işlemesin diye o borcun faizini ödedim. Dolandırılanlar içinde esnaf var, doktor, mobilyacı var. Hiçbir yasal güvencemiz yok. Bankanın bize dönmesini bekleyeceğiz. Müfettişler inceleme için bankadayken adam bizi soyuyor. O şahıs ve bankayla ilgili pazartesi suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

Öte yandan hortumlandığı iddia edilen banka yetkilileri olayı incelemesi için müfettiş çağırdı. Müfettişlerin olay ile ilgili inceleme başlattığı belirtildi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:12

İLGİLİ HABERLER