Spor
  • 30.9.2010 01:14

BARCELONA'YA PENALTI VEREN ÇAKIR SÜPER MAÇ YÖNETTİ

Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda Cüneyt Çakır'ın yönettiği ve yardımcılıklarını Bahattin Duran ile Tarık Ongun'un yaptığı karşılaşmada Barcelona deplasmanda Rubin Kazan ile 1-1 berabere kaldı.

Karşılaşmanın skorunu Cüneyt Çakır'ın çaldığı iki düdük belirledi. Maçın 30 dakikasında Alves'in rakibine yaptığı hareket sonrasında Çakır, penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Noboa skoru 1-0 yaptı.

İkinci yarıda da Çakır'dan yine bir penaltı düdüğü geldi. Ancak bu kez Barça lehine. Topun başına gelen David Villa karşılaşmanın skorunu belirleyen golü kaydetti. 1-1.

Karşılaşmada düdük çalan Cüneyt Çakır, başarılı bir maç yönetti. 90 dakika boyunca Barcelona takımına 2, Rubin Kazan takımına da 3 sarı kart gösterdi.

MUHTEŞEM TÜRK CÜNEYT ÇAKIR

Merkez Hakem Kurulu (MHK) Eski Başkanı Bülent Yavuz, Cüneyt Çakır'ın performansını hurriyet.com.tr'ye değerlendirdi. İşte Yavuz'un, Çakır hakkındaki görüşleri: "Muhteşem Türk Cüneyt Çakır'ı ayakta alkışlıyorum. Dev maçın gerçek yıldızıydı. Verdiği tüm kararlar saygı gördü. Oyunu iyi kontrol etti. Pozisyonları yakından takip etti. Ceza alanı içindeki müdahalelerde tam örnek bir hakem portresi çizdi. Tereddütsüz verdiği penaltılar doğru kararlardı. Zaten itiraz olmaması da bunun cevabı. Avantaj bir hakemin kalitesini gösterir. Maçın temposu, seyir zevki bu kaltenin eseridir. Dünya Kupası ve Avrupa Kupası finalleri artık Cüneyt Çakır'a uzak değildir. Tüm Türkiye Cüneyt Çakır ile gurur duyuyor."

BARÇA'YA GEÇİT YOK...

Tam 10 yıl sonra bir Türk hakemin düdük çaldığı Devler Ligi’nde Rubin Kazan ile Barcelona yenişemedi!

UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda Rubin Kazan evinde konuk ettiği Barcelona ile 1-1 berabere kaldı. FIFA kokartlı hakemimiz Cüneyt Çakır 90 dakikada boyunca verdiği başarılı kararlarla maça damga vurdu. Rubin Kazan forması giyen Gökdeniz Karadeniz mücadeleye ilk 11'de başlarken 64. dakikada yerini Martins'e bıraktı.

Cüneyt Çakır'ın düdük çaldığı mücadelede puanlar paylaşırlırken Çakır, bir kez daha gururumuz oldu. Tam 10 yıl sonra bir Türk hakemin Devler Ligi'nde görev yaptığı mücadelede Çakır'ın yardımıcıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yaptı. Karşılaşmanın 4. hakemi olarak ise Süleyman Abay görev yaptı.

Maça etkili başlayan taraf Barcelona oldu. Rakip kaleye baskı kuran Katalan ekibinde 13. dakikada Pedro'nun topu direkten döndü. Mücadelenin 29. dakikasında Alves ceza sahası içinde Murawski'yi düşürünce, Çakır beyaz noktayı işaret etti. Topun başına geçen Noboa penaltıyı gole çevirdi ve Rubin Kazan mücadelede 1-0 öne geçti. Karşılaşmanın ilk yarısı bu sonuçla tamamlandı.

Maçın ikinci yarısında ise dengeli bir oyun vardı. 60. dakikada Iniesta ceza sahası içinde yerde kaldı ve Cüneyt Çakır bir kez daha penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı kullan David Villa topu ağlara yolladı ve skora denge geldi. 87. dakikada Martins'in topu direkten dönerken Çakır maçın sonucunu ilan etti 1-1. Bir kez daha gururumuz olan Çakır, 90 dakika boyunca 5 kez sarı kartını kullandı. Gökdeniz Karadeniz ise başarılı oyunu ile alkışları topladı.

İŞTE GOLLER... VİDEO İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ...

 

 

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 03:12

İLGİLİ HABERLER