Asayiş
  • 23.11.2020 22:37

Barış Pınarı'nda 6 terörist öldürüldü

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan son dakika açıklamasında Barış Pınarı bölgesinde 6 PKK/YPG’li teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

MSB'den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Barış Pınarı bölgesine yönelik bir sızma girişimi daha başarılı şekilde önlendi. Huzur ve güven ortamını bozmak için saldırı girişiminde bulunan 6 PKK/YPG’li terörist Kahraman Komandolarımız tarafından etkisiz hale getirildi.

Türk topçusu Rakka'nın kuzeyindeki Ayn İsa bölgesini hedef aldı

SOHR kaynakları, Türk güçlerinin Rakka'nın kuzey kırsalında SDG'nin (ypg) kontrolündeki bölgelere roket saldırılarına devam ettiğini söylüyor. Türk topçuları bu öğleden sonra Rakka'nın kuzeyindeki Ayn Issa bölgesini hedef aldı. Bu arada, Ayn Issa kontrol noktasına birkaç mermi düştü ve iki İç Güvenlik “Asayish” üyesini yaraladı.

SOHR kaynakları, dün öğleden sonra Türk güçleri ve onların vekil grupları tarafından El Rakka'nın kuzey kırsalında Suriye Demokratik Güçlerinin kontrolü altındaki Ayn Issa kampı ve çevresindeki bölgeleri hedef alan roket saldırılarının yeniden başladığını bildirdi.

Rus devriyesi geçerken roket ateşi bu bölgelerde devam etti. Ruslar bunun üzerine edvriye işini yarım bırakıp Ain Issa'daki üssüne geri döndü.
Güvenilir kaynaklar, Türk kuvvetlerinin Suriye Demokratik Güçlerinin kontrolü altındaki Ayn Issa ilçesine yaklaşık iki kilometre uzaklıktaki Ain Issa kırsalındaki Tamameeh köyünde yeni bir askeri üs kurmaya başladığını bildirdi. Bu arada, bölgeye lojistik malzeme ve inşaat malzemeleri gelmeye başladı.

 

Güncellenme Tarihi : 24.11.2020 00:06

İLGİLİ HABERLER