BAŞBAKAN YARDIMCISI ŞAHİN: BAKANLAR KURULU MECLİSE YENİ BİR TEZKERE GÖNDERİRSE, BU TEZKERE MECLİS'TEN GEÇER
BİLGİN ŞAŞMAZ
ANKARA- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Irak'a asker gönderme konusunda Bakanlar Kurulu'nun Meclise yeni bir tezkere göndermesi halinde bu tezkerenin Meclis'ten geçeceği kanaatinde olduğu söyledi.
Şahin, Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nde düzenlenen Tarım ve Köyişleri Başkanlığı ile Türkiye Yol-İş Sendikası arasında yürürlüğe girecek olan 10. dönem toplu iş sözleşmesinin imza törenine tatıldı. Tören çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplayan Şahin, Irak'a asker gönderilme konusunun hangi aşamada olduğunun sorulması üzerine, devletin zirvesinde bir konsensus oluştuğunun anlaşıldığını, ayın 18'inde gerçekleşecek olan Bakanlar Kurulu'nda konunun Başbakan Erdoğan tarafından gündeme alınacağını tahmin ettiğini ifade etti. Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile Başakan Erdoğan'ın, Bakanlar Kurulu'nu bilgilerdirmesini bekledeğini ifade eden Şahin, ''Bu konuyu büyük ihtimalle Bakanlar Kurulu'nda müzkakere edeceğiz. Dana sonra ne olur bunu hep birlikte göreceğiz'' şeklinde konuştu. Şahin, Çankaya Zirvesi'nde, Irak'a asker gönderme konusunda olumlu bir mutabakata varıldığı izlenimini edindiğini belirtti.
Şahin, bir başka soru üzerine de ''Eğer Bakanlar Kurulu TBMM'ye yeni bir tezkere gönderirse, bu tezkerenin Meclis'ten geçeceği kanaatindeyim açıklamasında bulundu. Konuşmasında Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Gül'ün de 'Irak'a bir polis veya jandarma görevi için asker göndermeyiz' yönündeki ifadesini hatırlatan Şahin, ''Irak'ın her bakımdan yeniden yapılandırılmasında, komşu ülke Irak ve Irak halkının çıkarları söz konusu olacaksa, sanıyorum TBMM böyle bir tezkere talebine olumlu bir yanıt verecektir'' dedi.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 20:30