Gündem
  • 22.9.2013 15:56

Başbakan'dan seçmeli ders uyarısı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan toplu açılış törenlerine katılmak üzere Malatya'nın Darende İlçesi'ne gitti. Başbakan Erdoğan, önce ilçedeki Somuncu Baba Kulleyesi'ne giderek burada öğle namazını kılıp Somuncu Baba Türbesi'ni ziyaret etti.Başbakan Erdoğan, daha sonra Darane Cumhuriyet Maydanı'nda TOKİ komutları ve sosyal tesisleri, futbol sahası, Tohma Çayı birinci etabı, içmesi suyu, kanalizasyon şebekesinin de aralarında bulunduğu tesislerin toplu açılış törenine katıldı. Errdoğan, Darendeli işadamları Erman Ilıcak ile Sadullah Ilıcak'a eğitime verdikleri katkılar nedeniyle plaket verdi.Tören alanında Başbakanlık AFAD ekipleri sahne ve tören alanında uzun süre kimyasal incelemesi yaptı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek , Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım ve Tarım , Gıda ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'inde katıldığı törende başbakan Erdoğan, yaklaşık 10 kişiye konuştu.

Başbakan Erdoğan, "Darende'de bulunma sizlerle muhabbet etmek bizim için memnuniyet melesi" diyerek başladığı konuşmasında şöyle dedi: " Darende'nin o tarihi, o manevi ilişkisini teneffüs etmek ayrıca bir bahtiyar meselesidir. Darende'ye o manevi ilişkisini veren Hamidi Veli Hazretlerine, Somuncu Baba'ya Allah'tan rahmet diliyorum. Darende manevi ikilimi ile tarihi ile cefakar sakinleri ile Türkiye'nin gerçekten müstesna bir ilçesi. Gerek Somuncu Baba gerek Osman Hulusi Efendi gönül dünyamızın manevi değerlerin adeta bir muhafızı olan Darende'yi bizde muhafaza etmeye ve onun şanına yakışır vaziyete getireceğiz. Kentsel dönüşüm için hazırlıklar sürüyor. Allah bizi o mübarek insanların gönül şahitliklerine mazhar etsin diyorum. Biz o gönül erlerin rehberlerin bize gösterdiği istikamette her saatimizi anımızı hakka ve halka hesap verecek kadrolarlayız. Vakti zamanı geldiğinde hakkında haklının da bizleri sorguya çekeceğini biliyoruz. O sorguya çekilmeden önce kendi muhasebelerimizi yapıyoruz. Dün maşallah on binlerce Malatyalı ile Malatya'nın en büyük meydanında o coşkulu Malatyalı kardeşlerimizin huzurunda 76 ayrı hizmetin açılışını yaptık. Direk kolay Malatya merkez ve ilçelerinde 735 milyon liralık hizmetin yatımının açılışını yaptık. Bugün burada yaptığımız açılışlarla beraber bu maliyet 776 milyon liraya çıkıyor. Eserlerin sayısı 93 ayrı eser olacak Darende ve Doğanşehir'le beraber. Bugün burada gerçekleştirilen toplu açılış töreni ile Darende ilçemizde 34 milyon tutarında 8 farkı hizmetin açılışını yapacağız. Bütün bu hizmetlerinde Darende'ye hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu yatırımlarda emeği geçen herkese sizlerin huzurunda şükranlarımı sunuyorum."

"DARENDE'YE HİÇ BAŞBAKAN GELMEDİ"

Türkiye'nin son derece emin adımlarla geleceğe yürüdüğünü söyleyen Başbakan Erdoğan, "Türkiye son derece emin adımlarla geleceği yürüyor ve son derece kararlı bir şekilde. 11 yıl önce başladığımız o kutlu yolculuğu sürdürüyoruz. Partimi kurarken de Darende'ye geldim ve burada bazı görüşmeler yaptım. Şimdi Allah'a hamd olsun Başbakan olarak geldik. Darende'ye hiç Başbakan gelmedi ve bu da bu fakire nasip oldu. Bugün valimle de görüştüm kentsel dönüşüm projelerini süratle Darende'de başlatacağız. Malatya artık büyükşehir oldu. Şimdi nolacak biliyormusunuz? Malatya'nın büyükşehir olması nedeniyle büyükşehirin gözü ayağı Darende'de olacak. Ve imar noktasında imar bütünlüğü noktasında Darende ilçesinde planlar yapılırken büyükşehirde binlik planları yaparak çok daha modern ve güzel bir Darende'yi inşallah 30 Mart'tan sonra ayrıca sizlerle beraber inşa edeceğiz" dedi.

Başbabakan Erdoğan, 2023 yılı için yüksek hedefler belirlediklerini ifade ederek, "Şunu ifade etmek istiyoruz biz 21'inci yüzyılın Türkiye yüzyılı olmasını istiyoruz. Belirlediğimiz hedefler 2023 İstanbul'un fethinin 600 yıl dönümü 2053 ve 2071'ni hedefledik. Bunu bizler görmeyecez ama inşallah torunlarımıza o Türkiye'yi görmeyi nasip etsin. Artık yoksullukların kökünü kazıyoruz ve yoksulluk son süratla iniyor. Temel hak ve özgürlükler noktasında bizim başörtülü kızların üniversitelere sokmuyorlardı. Meslek liselerinin orta kısımlarını kaldırmışlardı. Noldu sabırlı olun dedik. Bunlar kalkacak, çünkü her kutlu doğum 9 ay 10 günde olur. Hamd olsun gün geldi 4+4+4 yani 444 çıktı. Meslek liseli yavrularımız hepsi, İmam Hatipliler artık 4 yıl ilk okul, 4 yıl orta, 4 yıl ise artık kat sayı kalktı mı. Artık başarılı olan her öğrenci istediği üniversiteye gidebiliyor. Başarının önüne bariyerler koymanın ne anlamı var? Başarının önüne hep bariyer koydular. Biz o bariyerleri kaldırdık. Eğitim öğretim özgürleşmesini biz sağladık ve sağlıyoruz. Düz liselerde Kur'an-ı Kerim, Siyer Nebi seçmeli ders olarak koyduk. Siz isteniz, biz getirdik. Anne ve babalar seçmeli derslerde hassas davranmalıdır" dedi.

MISIR'DA GÜN GELİR SİLAHLAR ONLARA DOĞRULTULAR

Erdoğan, Mısır'da halkın iradesine saygı duymayanların darbe yaptığını belirterek, "Darbeyi yapan halkın iradesi ile gelmiş olan bir Cumhurbaşkanı'nı indirdiler. Halkın iradesine bunu hazmedemeyenler geldiler darbe yaptılar. Neye güvendiler peki ellerindeki silahlara güvendiler. Bu silah bir gün gelir onlara da doğrultulur. Çünkü zulmü ile abal olunmaz zulme rıza zulümdür. Mısır'da binlerce kişiyi öldürdüler, Esmay'ı şehit ettiler. Ne suçu vardı Esma'nın, o gencecik yavruyu şehit ettiler. Suriye'de de 110 bin kişi öldü, katil bir rejim var. Biz bunların karşısında duruyoruz diye Türkiye'deki ana muhalefet bundan rahatsız oludu. Bunlar halkın ve haklının ne demek olduğunun farkında değiller. Bir her zaman halkın ve barışın yanında olacağız. Savaşın karşısında olacağız. İşte sınırlarımızı ihlal edenler oldu ihlal edenlere karşı gereğini yaparız yapacağız" dedi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:49

İLGİLİ HABERLER