Gündem
  • 20.5.2013 13:30

Başbakan'ın eşine 'Diktatörlük' kitabı,,,

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Başbakan Erdoğan’ın ‘2014’te 3 sandık olabilir’ açıklamasını, “Bu çıkışı, Türkiye’nin gündemini yeni baştan tasarlamak amacını taşımaktadır. Ben bunu çözüm sürecine bağlıyorum. Bu gündem değiştirmesi, çözüm sürecinde bazı tıkanıklar olduğu anlamına gelebilir” dedi.
Loğoğlu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD gezisini değerlendirdi. Erdoğan’a sıra dışı bir ilgi ve itimam gösterildiğini belirten Loğoğlu, “Bundan gurur duyabiliriz ama Amerika çok ciddi beklenti içinde olduğu zaman bu yola gider” dedi. Reyhanlı’da yaşanan patlamaların Türkiye’nin izlediği Suriye politikasını acı bir meyvesi olduğunu söyleyen Loğoğlu, Başbakan Erdoğan’ın ABD’nin baskısı ve telkini ile Gazze ziyaretine Batı Şeria’yı da eklediğini iddia etti. Başbakan’ın eşi Emine Erdoğan’a İran asıllı profesör tarafından ‘Diktatörlüğün psikolojisi’ isimli kitabın hediye edildiğini anımsatan Loğoğlu, “Hangi maksatla böyle bir kitap seçildi bilemiyorum. Swoboda devreye girecektir İranlı profesörü uyaracaktır” dedi. CHP’nin AK Parti’yi yurt dışında eleştirmesinin her zaman sorun olduğunu belirten Loğoğlu, “Adalet ve Kalkınma Partisi yalnız da bırakılmıyor. Sayın Swoboda gibi onlarda aynı teraneden bu söylemleri dile getiriyor. Adalet ve Kalkınma Partisi CHP’yi Amerika’da anayasa konusunda suçlarken sorun yok. Anladığım kadarıyla davada açacakmış. Bu ne biçim düşünce ve ifade özgürlüğüdür” diye konuştu.
Loğoğlu, basın toplantısında soruları da yanıtladı. Başbakan Erdoğan’ın ‘2014’te 3 sandık olabilir’ sözlerini anımsatılması üzerine Loğoğlu, “Bu konu henüz yetkili kurullarımızda görüşülmüş değil. Sayın Başbakan’dan sonra Beşir Atalay tarafından gündeme getirilmesi bunun iktidar tarafından düşünülüp taşınıldığını gösteriyor. Bu çıkışı Türkiye’nin gündemini yeni baştan tasarlamak amacını taşıdığını söyleyebilir. AKP ve Başbakan bunu her zaman yapıyor. Bunu niye yapıyor? Ben bunu çözüm sürecine bağlıyorum. Orada bazı tıkanıklar, sıkıntılar olabilir. Ama çözüm süreci nerededir, nereye gitmektedir, sağlıklı bilgiye sahip değiliz. Bu gündem değiştirmesi çözüm sürecinde bazı tıkanıklar olduğu anlamına gelebilir” dedi. Bir gazetecinin CHP’nin 3 seçime hazır olup olmadığı yönündeki sorusuna Loğoğlu, “Hangi noktada hangi seçim yapılacaksa CHP bu konuda hazırlıklı olacaktır. Bizler bu konuda partimiz ve parti örgütümüze güveniyoruz. Türkiye hazırsa CHP’de haydi haydi hazırdır” karşılığını verdi.
Loğoğlu, AK Parti’nin başkanlık sistemini getirmek istemesini ise “Çözüm sürecinde bozulma ihtimali var ki ortamda sükunet varken terör saldırıları olmadan bir an önce bunu yapıp düze çıkmak istiyorlar. Bu Adalet ve Kalkınma Partisinin Türk halkının istikbalini değil, kendi istikbalini düşündüğünün en somut göstergesidir” sözleriyle değerlendirdi.
Bir gazetecinin Swoboda’nın eşinin Simens’te Yönetim Kurulu üyesi olduğu ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nunt verdiği gensoruya muhatap olmasından dolayı bu tavrı gösterdiği yönündeki iddiaların anımsatılması üzerine Loğoğlu, “Biz CHP olarak bu iddiaların içinde değiliz. Sayın Swoboda’nın demokrasi dersi alması lazım. Sayın Swoboda’nın kendi grubu ile sorunu var. Sözlerinden dolayı pek de pişmanlık duyacağın sanmıyorum, Allah akıl versin, biraz demokrasiden nasibini alsın” dedi.
(İHA)

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:10

İLGİLİ HABERLER