ANKARA - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde (TOBB) gerçekleştirilen ve Kamu-Sen'li memurlar tarafından protesto edilen Kamu Yönetimi Reformu Paneli gerçekleştirildi.
Kamu-Sen'li memurlar paneli protesto ederek TOBB'dan ayrılırken kısa bir aradan sonra panel yeniden başladı. Panele Başbakanlık Müsteşarı Dinçer ile TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu birlikte gelerek katıldılar.
Kürsüye gelen Başbakanlık Müsteşarı Dinçer, yeniden yapılanma denildiğinde konunun yalnızca bir kere kanun çıkarmaktan ibaret olmadığını vurguladı. Dinçer, Türkiye'de çok ciddi bir yanlış anlaşılma bulunduğunu söyledi. Bu yanlış anlaşılmanın ise bir kanun çıkarılınca Türkiye'nin hemen değişeceği ve herşeyin iyi olacağı varsayımından kaynaklandığını belirten Dinçer, durumun böyle olmadığını bildirdi.
Yeniden yapılanma denildiğinde aslında Türkiye'nin yönetim zihniyetinin değişmesinin sağlanması gerektiğini vurgulayan Dinçer, değişimin kolay olmayacağını, kanun çıktıktan sonra bile pek çok operasyonel sorunlarla karşı karşıya kalınacağını bildirdi.
Yine Türkiye'de kapalı bir sistem anlayışı bulunduğunu, kararlarını kendisi alan ve bu doğrultuda alan hareket eden bir sistem bulunduğunu ifade eden dinçer, ''Bizim geleneksel yönetim sistemimiz gelecek yönelimli değil, geçmiş yönelimli'' dedi.
Kamu yönetimi zihniyetinin değiştirilmemesi halinde reform yapılmasınını mümkün olmadığını da anlatan Dinçer, Türkiye'nin gerçekten yeniden yapılandırmaya ihtiyacı bulunduğunu söyledi.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 21:39