Dünya
  • 3.10.2008 09:24

BAŞKAN YARDIMCILARI TV'DE TARTIŞTI

Kendi başkan adaylarının ABD için daha iyi hizmet vereceğini kanıtlamak için birbirlerini ve izledikleri politikaları eleştiren Palin-Biden ikilisi, terörle mücadele ve ekonomik kriz konularında McCain ve Obama'nın tutumunu eleştirdi.
ABD'de yapılacak olan başkanlık seçimine az bir süre kala, adaylar ve yardımcıları arasındaki tartışmalar giderek alevlendi. 4 Kasım'da gerçekleştirilecek seçimler öncesi televizyondan canlı yayınlanan tartışma programına katılan Sarah Palin ve Joe Biden, terörle mücadele ve ekonomik kriz konusunda adayların izlediği politikaları karşılıklı olarak eleştiri bombardımanına tuttu.

Bir dönem Alaska Valisi olarak görev yapan olayların kadını Sarah Palin, Cumhuriyetçilerin başkan adayı John McCain tarafından Amerika'nın merkezindeki isim olduğu için seçildiğini söyleyerek başladığı konuşmasında, 90 dakikalık süresi içerisinde ekonomi, sağlık, dış politika konularına eğildi. Eski bir başkan adayı ve 36 yıl süresince Detaware Senatörü olarak görev yapan Biden ise Ağustos ayında Obama'nın yardımcısı olarak görev aldı.

Dış politika konusunda Palin ve Biden uzlaşma noktası bulamazken, terörle mücadele konusunda Irak ve Afganistan'daki müdahaleler de karşılıklı olarak eleştirildi. Biden, ABD topraklarına yönelik bir başka saldırı olacaksa bunun El Kaide'den geleceğini ifade ederek, Afganistan ve Pakistan sınırındaki duruma dikkat çekti. Palin ise El Kaide'nin ana üssünün Irak'ta olduğunu kaydetti. İkili Irak'ta bulunan askerlerin ne zaman ve nasıl geri çekileceği konusunda da ortak nokta bulamadı. Biden, "Biz savaşı bitireceğiz. John McCain için ise bunun sonu yok" dedi. Palin ise "Sizin planınız Irak'ta teslim bayrağını çekmek" şeklinde karşılık verdi.

Yaklaşık 3 bin 100 gazetecinin akredite olduğu münazara Saint Louis'deki Washington Üniversitesi'nde gerçekleştirildi. Karşılıklı olarak eleştirilen konular arasında ekonomi ve terörle mücadelenin dışında enerji, küresel ısınma ve vergi konularında da karşıt görüşler hakim oldu.

(İHA)

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:47

İLGİLİ HABERLER