Gündem
  • 6.8.2022 09:34

'Bayan Ölüm' Rus Albay Olga Kachura öldürüldü

Yer yerinden oynadı! Putin'i yıkan haber

Savaşın gidişatını ilk kez aktif şekilde belirlemeye başlayan Ukrayna ordusu, hareket halindeki bir aracı füzeyle havaya uçurdu. Ruslar ilk kez bir kadın subay kaybetti, 'bayan ölüm' lakaplı Korsa'nın yok edilişi Kremlin'de şok etkisi yaptı.

olga - Twitter Search / Twitter

'BAYAN ÖLÜM' ARTIK YOK

Putin'in işgal emri verdiği 24 Şubat'tan beri onlarca Rus albay ve generalini öldüren Ukraynalılar, ilk kez bir kadın komutanı ortadan kaldırdı. Ukraynalıları öldürmekten aldığı zevkle övünen ve özellikle sivilleri hedef almasıyla bilinen Albay Olga Kachura, ateşlenen füzeyle vuruldu.

Погибла "Корса"

Korsa adıyla bilinen 52 yaşındaki kadın komutan, aracıyla Horlivka'da seyahat ederken, gökyüzünden kendisine doğru bir füzenin geldiğinden habersizdi. Aracı havaya uçurulan Korsa'nın ölümü hem Kremlin hem de Putin'in kuklası kağıt üstündeki Donetsk Halk Cumhuriyeti'nde moralleri bozdu..
Rus medyası, Olga Kachura'ya ölümünün ardından 'Rusya'nın Kahramanı' ve 'Donetsk Halk Cumhuriyeti Kahramanı' unvanlarının verildiğini duyurdu.

Russia Today'in genel yayın yönetmeni Margarita Simonyan, "Efsanevi Korsa Horlivka'da öldü. Şef (Putin) Korsa'ya Rusya'nın Kahramanı unvanını verdi" mesajını paylaştı.

'Bayan ölüm' lakabıyla da tanınan Kachura, Moskova'nın desteklediği Rus yanlısı ayrılıkçıların isyanından önce, 2014 yılında Horlivka polis merkezinde görevliydi. Kariyerli bir polis olan Kachura, daha sonra Donetsk'teki bazı bölgeler el değiştirince karşı tarafa geçti.

Putin'in işgalden iki gün önce resmen tanıdığı kağıt üstündeki Donetsk Halk Cumhuriyeti, Olga Kachura'ya albay rütbesini vermişti. Kadın asker, Kremlin'in medya kanallarında Ukraynalıları öldürmekten haz duyduğunu söylemişti.

İki çocuk annesi Olga Kachura, bugüne kadar Ukrayna'nın öldürdüğü 97'inci subay.

Son bir haftada Rus ordusu Ukrayna'da iki subay daha kaybetti. Paraşütçü Yarbay Ivan Pozdeev ile Yarbay Denis Sorokin'in öldürüldüğü doğrulandı. Sorokin'in savaşın başlarında hayatını kaybettiği ortaya çıktı.

Ukrayna'da öldürülen ilk Rus kadın asker ise, resmi kayıtlara göre Anastasia Savitskaya. Onbaşı rütbesindeki Anastasia Savitskaya'nın cesedi geçen ay ailesine teslim edilmişti.

Güncellenme Tarihi : 6.8.2022 10:49

İLGİLİ HABERLER