Gündem
  • 30.9.2008 04:17

BAYKAL HAKKINDA ŞOK İDDİA!..

Susurluk Komisyonu üyesi Fikri Sağlar, Deniz Kuvvetleri eski Komutanı Özden Örnek'e ait darbe günlüklerinin Ergenekon soruşturması kapsamına alınmaması halinde devlet içindeki illegal yapılanmaların ortaya çıkartılamayacağını söyledi. Sağlar, "Ergenekon'un avukatıyım" diyen CHP lideri Baykal'ın devlet içindeki illegal yapılanmanın adamı olduğunu öne sürdü.
Today's Zaman'ın hafta sonu eki Sunday's Zaman'a ropörtaj veren Sağlar, Ergenekon soruşturmasının sonuca ulaşmasının Türkiye'nin bağımsızlığı anlamına geleceğini vurguladı. Hangi tarafta olduğu görünüyor Sağlar, "Türkiye, devlet içindeki bu illegal yapıları neden ortaya çıkaramıyor?" sorusu üzerine şunları kaydetti:
"Kontrgerillanın varlığını ilk bilen Bülent Ecevit'ti. Bunu bilmek başına bir sürü işler getirdi. Benim de başıma geldi. Biz bu düzenin yarattığı siyasetçiler değiliz. Bu yapılarla mücadele etmeye başladığımızda da bizim siyaset yapmamızı engelleyen güçler oluşuyor. Bu çabayı hala gösterdikleri açık. Bugün Deniz Baykal'ın hal ve hareketlerine bakın, hangi taraftan olduğunu görürsünüz. Baykal ve beraberindeki yöneticiler bizim gibi bu düzene karşı olan, Ergenekon yapılanmasının oluşturduğu derin devlet anlayışı yerine hukukun üstünlüğünü, egemenliğin kayıtsız ve şartsız millete ait olmasına, bürokratik militer devlet yerine hukuk devletini savunan siyasetçilere geçit vermiyorlar." (bugün)

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:51

İLGİLİ HABERLER